14

Tort de mere cu zahar ars

Astazi am gasit in telefon poze de la ziua mea, printre ele am gasit si pozele cu tortul de mere intregi cu zahar ars. Astazi vin cu reteta si sper sa o pregatiti si voi cat mai curand. Este o reteta destul de usoara si tortul este delicios. La noi s-a terminat rapid, nici nu am mai apucat sa fac vreo poza cu sectiunea tortului šŸ™‚

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 oua,
  • 7 linguri de faina,
  • 5 linguri de zahar,
  • 2 linguri de ulei,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 1 plic zahar vanilat

Pentru caramel si umplutura:

  • 7-8 mere,
  • 150 gr zahar,
  • zeama de la o lamaie,
  • gem de visine,
  • 50 gr unt,
  • 150 ml apa

Pentru decorat:

  • ciocolata sau frisca

Mod de preparare:

*** Prima data am spalat merele, le-am curatat de coaja si le-am scos cotoarele si semintele. Pentru scoaterea cotoarelor si semintelor am folosit un cutit si multa rabdare. Imediat le-am stropit cu zeama de lamaie.

*** Am pus zaharul intr-o cratita si l-am caramelizat, apoi imediat l-am pus in forma pentru tort cu inel detasabil si deasupra am pus merele. Merele le-am umplut cu dulceata de visine si bucati mici de unt.

*** Am adaugat apa in tava si am dat la cuptorul preincalzit. Le-am lasat aproximativ 30 minute pana cand s-au inmuiat merele. Apa nu s-a evaporta in totalitate, dar nu trebuie sa va speriati pentru ca aceasta va ajuta la insiroparea tortului.

*** Cat merele au fost la cuptor m-am ocupat de blatul pentru tort. Nu sunt adepta metodei cu batutul albusului si galbenusului separat asa ca am pus direct oule intregi ( fara coaja, clar šŸ˜€ ) si zaharul, am mixat bine, apoi am adaugat uleiul, zaharul vanilat si am mixat iarasi bine. La final ama amestecat praful de copt cu faina si am adaugat totul in ploaie amestecand usor cu o paleta.

*** Cand merele au fost gata am adaugat blatul peste mere si le-am dat la cuptor pentru inca 30-35 minute, pana cand blatul a trecut testul scobitorii.

*** Lasam sa se raceasca bine de tot, apoi rasturnam pe platou si ornam cum dorim. Eu am ales sa-l ornez cu ciocolata ( am topit ciocolata la bain-marie cu 2 linguri de lapte).

Pofta buna!

lucruri privite de jos in sus

14 Comments

  1. Bine a zis Cristina mai sus: piei ispita! Eu ma chinui cu dieta si tu vii cu retete din astea? Nu imi plac mie merele coapte si nici nu le-am mai vazut umplute cu visine veodata, dar cred ca mi-ar placea combinatia asta!

  2. Vai ce bun e tortul asta! Il facem si noi in diferite combinatii. Si pun si frisca peste šŸ˜‰ Asa ii place baietelului meu.

  3. Arata delicios! Nu am mai facut tort de mere cu zahar ars de secole. Daca nu ar fi asa de cald, as face unul inainte sa plece copiii in a doua tabara.

  4. Ce bine arata si sigur e si gustos si ideal ca desert pe vreme asta caniculara.
    Eu faceam tort de mere, dar taiam felii, puneam budinca de vanilie si blat deasupra si apoi rasturnam cand se racea. Era minunat.

  5. Si noua ne place tortul acesta cu mere! Eu de obicei il fac toamna cand se coc merele in gradina noastra.Arata foarte bine!

  6. nu ma prea omor eu dupa deserturile cu mere… si mai ales acum, nu-mi mai vine sa mai mananc nimic, pe caldurile astea. dar la toana e buna reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *