28

Salata de dovlecei

Mie nu-mi plac dovleceii, niciodata nu mi-au placut. Am mancat foarte rar chiftele de dovlecei sau dovlecei umpluti la cuptor ( din care am mancat numai umplutura fara dovlecel šŸ˜€ ), dar zilele trecute am vazut pe o retea de socializare reteta pentru salata de dovlecei si mi-a atras atentia. Eram sigura ca nu-mi va placea, insa copii o vor adora. astazi m-am apucat de treaba, am cules vreo 4 dovlecei micuti din gradina si am facut salata. Daca va spun ca am mancat cu pofta, ma credeti? Mancam si nu-mi venea sa cred, era atat de gustoasa, fie ca era cu ceapa, fie ca era cu usturoi. Am facut salata de dovlecei intr-un bol cu ceapa si in altul cu usturoi, ambele sunt delicioase.

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Spalam dovleceii, le curatam coaja si scoate semintele.
  2. Taiem dovleceii cubulete si ii punem la fiert intr-o oala cu apa ( apa sa treaca de dovlecei), uleiul si lingurita de Maggi Secretul Gustului Legume.
  3. Cand dovleceii sunt fierti indeajuns le scurgem apa si ii pasam.
  4. Ii punem intr-o sita si lasam sa se scurga surplusul de apa.
  5. Cand s-a scurs apa de tot si s-au racit adaugam maioneza si ceapa/usturoiul.
  6. Servim dupa preferinta cu ou, rosii, castraveti etc

Pofta buna!

lucruri privite de jos in sus

28 Comments

  1. ce idee faina o s o incerc si eu, mie imi plac mult dovleceii dar asa sincer nu i-am pregatit pana acum

    • Nici eu, dar mi-a placut foarte mult salata asta. Am mai vazut o reteta tot de salata dar dovleceii erau prajiti precum vinetele. O sa incerc si acea reteta.

    • Mie imi plac si vinetele, dar le astept pe ale mele din gradina šŸ™‚

  2. Hm, si daca ii pasezi nu ies mai degraba ca un fel de pate? Ca as incerca si eu. Am o gramada de dovlecei in gradina si nu mai stiu ce sa gatesc cu ei.

    • Nu-mi plac zucchini , bine, nici dovlecei nu-mi plac, dar salata asta chiar mi-a placut.

  3. Super buna, reteta mea e asa….ii rad si ii pun la calit doar cu o lingura de ulei la foc mic, cand scade toata apa, rad doua rosii sau pun o lingurita de bulion, sare, piper iar dupa ce am stins focul adaug usturoiul pisat….chiar acum doua zile am facut…..mmmm un deliciu šŸ™‚

  4. Eu in zilele de post amestesc in loc de maioneza cu vinetele, le albesc frumos si le face mai light. Salata fac din felii prajite pe care le stropesc cu putin otet balsamic si usturoi. O bunaciune. Voi incerca si reteta asta.

  5. Am vazut chiar de ieri retetele tale si ghici ce am gatit eu azi? salata de dovlecei. Bonus, si dovlecel umplut la cuptor. Pentru ca se intampla sa am deja multi dovlecei acasa. Cred ca preferata mea e cea cu usturoi. Dar nici varianta cu ceapa nu e rea. Mersi pentru reteta, nu am gatit pana acum pe nici una din ele si sunt multumita. Foarte gustoase

  6. Eu mai mananc piftele de dovlecei. Reteta asta nu am incercat-o si nu stiu daca este potrivita pentru mine. Poate am sa-mi fac curaj intr-o zi sa incerc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *