Casa de sticla, de Amanda Quick – Recenzie

In ultima comanda pe Libris.ro mi-am luat un pachet format din 6 carti ( Casa de sticla, Juraminte neobisnuite, Tributul vol I si II, Sanctuarul si Ingerul intunericului ) la un super pret de 23,69 lei si Cartea Viitorului de Cecelia Ahern. Prima carte pe care am citit-o a fost cea a Amandei Quick, una dintre autoarele mele preferate, cartea Casa de sticla.

Eugenia Swift, o femeie cu o sensibilitate aparte si o fina cunoscatoare a frumosului, urmeaza sa plece pe insula Frog Cove pentru a inventaria o importanta colectie de arta din sticla lasata de Adam Daventry muzeului pe care il conduce Insa, din cauza zvonurilor legate de moartea colectionarului, patroana muzeului insista ca Eugenia sa fie insotita de Cyrus Chandler Colfax, un detectiv particular chipes, dar ciudat, ale carui cunostinte in materie de sticla se rezuma la o sticla de bere rece.
Eugenia tine secret motivul pentru care vrea sa faca aceasta calatorie: dorinta de-a investiga disparitia bunei ei prietene Nellie Grant, ultima iubita a lui Daventry. La randul lui, Cyrus are un interes personal: sa dea de urma nepretuitei comori a colectionarului „cupa Hades“, in speranta ca astfel va repara o nedreptate din trecut.
Desi Eugenia este o singuratica, preferand sa-si tina inima la adapost de orice aventuri romantice, cei doi sunt nevoiti sa se poarte cat mai convingator ca un cuplu, caci pe minunata insula a artistilor un ucigas pare sa pandeasca din umbre, astfel ca sansa lor este sa colaboreze in cele mai mai profunde moduri pe care si le pot imagina.

Casa de sticla este una dintre cele mai frumoase carti ale Amandei Quick dintre cele pe care le-am citit pana acum. Povestea romanului este una captivanta care m-a tinut cu sufletul la gura inca de la primele pagini pana la ultimele. Dupa moartea lui Adam Daventry, Eugenia este nevoita sa mearga in scopuri profesionale la casa acestuia pentru a inventaria colectia de sticla donata Muzeului Glass Leabrook. Pentru ca existau suspiciuni ca moartea acestuia nu a fost tocmai un accident, sefa Eugeniei ii cere ca detectivul particular Cyrus Chawdler Colfax sa o insoteasca pe insula. Eugenia refuza categoric ca acesta sa o insoteasca pentru ca pe langa faptul ca dorea sa inventarieze colectia de sticla ea spera sa investigheze si moartea bunei ei prietene Nellie Grant.

In acelasi timp Cyrus Chawdler Colfax insista cu vehementa pentru a o insoti pentru ca acesta avea sa investigheze moartea lui Adam fara ca cineva sa stie, suspiciunea unei crime exista si necesita investigare din partea unui detectiv particular. Pe langa investigatia propriu-zisa Colfax voia sa descopere si daca Adam detinuse Cupa Hades . In urma cu 3 ani datorita acestei cupe partenerul lui il tradase furandu-i cupa si ucigandu-i sotia. Colfax voia sa gaseasca cupa cu orice pret pentru a reusi sa-si razbune sotia, ademenindu-l pe fostul lui partener cu aceasta.

Cand cei doi ajung pe insula, la casa de sticla ( multitudinea oglinzilor de casa si a colectiei de sticla, probabil i-au adus aceasta denumire) raman uimiti de casa. In timpul noptii Eugenia coboara la parter si aude un zgomot, crede ca Colfax umbla prin casa si se duce dupa el. Numai ca Colfax o striga si realizeaza ca altcineva fusese in casa, desi casa era asigurata cu alarma. Descopera cu uimire cadavrul majordomului in pivnita de vinuri. dandu-si seama de incurcatura in care se afla Colfax decide sa-i spuna adevarul despre venirea lui pe insula, adica faptul ca el era in cautarea cupei. Dand cartile pe fata Eugenia ii spune si ea adevarul, astfe amandoi ajung la o intelegere.

Eugenia si Colfax ajung sa se poarte ca un cuplu pentru a nu starni atentia in jurul lor. Eugenia descopera un tablou pe care prietena ei Nellie Grant il pictase, intr-o galerie de arta dar era vandut ca fiind al altei artiste. Eugenia este sigura ca acesta este pictat de Nellie si impreuna cu Colfax ( care la inceput nu prea o crezuse) incep sa investigheze mai atent toate detaliile. Acest lucru declanseaza o serie de incidente periculoase si dovedesc faptul ca moartea lui Adam nu fusese un accident, asa cum se spusese initial. Foarte multe situatii devin periculoase si eroii nostri sunt la un pas de moarte.

In aceasta carte am avut parte de dragoste ( mai putina) , suspans, crima, mistere si situatii neobisnuite care m-au facut sa citesc pagina dupa pagina cu sufletul la gura asteptand sa vad cum se descurca eroii mei iubiti.

Avem de-a face cu un  criminal sau criminala? De ce l-a ucis pe Adam Daventry? Va fi descoperit criminalul? Oare va reusi Colfax sa descopere Cupa Hades si sa-si razbune sotia? Nellie Grant a fost ucisa sau si-a inscenat moartea? Vor ramane impreuna sau nu eroii nostri? Ce surprize va rezerva cartea puteti sa aflati si singuri citind Casa de sticla, de Amanda Quick.

4 thoughts on “Casa de sticla, de Amanda Quick – Recenzie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares