Banuiesc ca toata lumea a auzit de siropul de artar si la ce este bun, dar astazi o sa va mai spun si eu cate ceva despre acest sirop. Pana nu demult doar stiam despre acest sirop de artar, insa nu-l si foloseam. Am inceput sa-l folosesc dupa ce o prietena mi l-a recomandat, iar astazi vi-l recomand cu drag si voua. Pentru ce este bun siropul de artar? Este un indulcitor natural si ar trebui sa profitam din plin de el si de beneficiile lui.
Ce este siropul de artar?
Siropul de artar se extrage din arborele de artar, prin gaurirea acestuia astfel incat sa permita curgerea sevei. Seva care curge este transparenta si cu foarte putin gust si cu un continut scazut de zahar. Asadar, siropul de artar provine din seva artarului de zahar, artarului rosu sau artarului negru. Acest sirop de artar este dulce si delicios, asadar este un indulcitor natural si are o multitudine de beneficii pentru sanatate multumita continutului de mangan si zinc.
Cand se recolteaza seva artarului?
Seva artarului nu se recolteaza oricand, ci eapoate fi recoltata incepand cu sfarsitul lunii februarie pana la mijlocul lunii aprilie. Dupa ce a fost recoltata seva urmeaza procesul de prelucrare: se fierbe pana la evaporarea continutului de apa astfel incat sa ramana aroma, culoarea specifica siropului de artar si continutul de zahar de 60-70%.
Care sunt beneficiile siropului de artar?
Folosirea siropului de artar aduce numeroase beneficii organismului uman, dar trebuie sa tineti cont si de faptul ca acest sirop are un continut de 60-70% zahar si nu trebuie folosit in exces. Siropul de artar contine numerosi nutrienti printre care mangan, zinc, calciu, potasiu si fier. Mierea poate fi inlocuita cu succes de siropul e artar pentru ca acesta contine de 15 ori mai mult calciu. Miere de proprietatile siropului de artar este mult mai benefica organismului.
- Sprijina sistemul imunitar. Cele mai multe dintre celulele care sprijina sistemul imunitar depind de zinc pentru o functionare optima. Atat manganul, cat si zincul sunt aliatii de incredere a sistemului imunitar.
- Regleaza digestia. Inlocuirea zaharului cu siropul de artar este o alegerea perfecta pentru digestie, balonarea dar si sansele unei indigestii sunt extrem de reduse.
- Benefic pentru sanatatea inimii.
- Pastrarea nivelului glicemiei la cote normale. Multumita faptului ca siropul de artar este plin si de fenoli ii ajuta pe diabetici sa isi mentina nivelul glicemiei la cote normale.
- Sprijina mentinerea tineretii organismului, multumita continutului de antioxidanti.