Instituțiile nebancare din România și categoriile de clienți care accesează împrumuturi nebancare

Description: Categoriile de persoane cu venituri mici sunt clienții care apreciază împrumuturile nebancare în România. Sunt, oare, creditele nebancare destinate numai celor care întregistrează venituri mici?

Societățile nebancare din România au crescut în ceea ce privește numărul de ofertanți (până la 180 de astfel de instituții IFN), iar una dintre cauze este nivelul crescut al solicitărilor venite din piață. Conform statisticilor, categoriile care accesează astfel de împrumuturi nebancare sunt cele care au cele mai mici venituri și câștiguri (maximul fiind cel al salariului minim pe economie la valoarea sa netă, adică maxim 1500 Ron), pensionarii și persoanelor care înregistrează venituri din agricultură, silvicultură și alte activități de natură agricolă.

Cu toate acestea, la nivel internațional, creditele urgente nu sunt destinate doar categoriile cu venituri mici, ci sunt o formă de a împrumuta bani ori de câte ori nu se dorește accesarea fondurilor proprii (pentru a nu pierde dobânda pentru depozitele la termen, din motive legate de accesarea mult mai rapidă a unui împrumut online, etc.). De aceea, în România, creditarea nebancară a fost greșit înțeleasă, astfel că unele categorii de români cu venituri medii și peste medie ignoră acest tip de împrumuturi.

Creditele rapide și de nevoi personale sunt pentru toți românii care înregistrează în mod legal venituri stabile!

Una dintre cauzele pentru care persoanele care înregistrează venituri lunare peste medie nu accesează credite nebancare este legat de valoarea maximal de împrumut oferite de acestea. Astfel, limita maximă este de 10,000 Ron, ceea ce face că un astfel de împrumut să nu fie pe placul acestor categorii de persoane și datorită perioadei rapide de rambursare ( cu toate că un astfel de împrumut poate fi returnat și-n 24 de luni). Ceea ce nu știu persoanele din aceste categorii este faptul că, în anumite condiții (o singură dată și numai la prima accesare) un împrumut rapid (până la o anumită limita impusă de către compania de creditare IFN) nu necesită plata vreunei dobânzi (valoarea dobânzii este de 0%). Așa că, oare este atât de neinteresantă o astfel de ofertă?

– Revenind la categoriile din România care accesează împrumuturi nebancare în mod frecvent acestea sunt:
– Salariați care înregistrează venituri minime, de până la 1500 Ron;
– Persoanele care beneficiază de ajutor de șomaj și de alocații sociale;
– Pensionarii cu venituri mici de până în 1200 Ron;
– Persoanele fizice autorizate care înregistrează venituri lunare minimale;
– Clienții refuzați de către bănci din cauza neîndeplinirii criteriilor de eligibilitate financiară;
– Persoanele care lucrează în agricultură, silvicultură și alte sectoare agricole;
– Persoanele care înregistrează venituri din alte surse acceptate de către instituțiile IFN.

Cu toate acestea, companiile nebancare oferă împrumuturi tuturor categoriilor de venituri de pe piața financiară din România. Iar ceea ce este îmbucurător este faptul că oamenii cu venituri medii și peste medie din țară noastră au început să înțeleagă că este mult mai eficient să apeleze la un împrumut rapid de maxim 1000 Ron, care poate fi obținut fără nicio dobândă, în maxim o jumătate de oră (dat fiind faptul că se încadrează fără probleme la obținerea unui astfel de credit IFN) decât să-și scoată o mică parte din economii, ceea ce înseamnă să se deplaseze la bancă, să completeze formulare și să-și piardă timpul în mod inutil, în loc să rezolve totul online.

Pentru ce au nevoie românii de credite nebancare?

Datele statistice au evidențiat faptul că 92% dintre românii interesați de creditarea nebancară sunt conștienți că accesarea unui astfel de împrumut nu trebuie efectuată decât atunci când nu există o altă soluție alternativă. Românii sunt, așadar, responsabili în ceea ce înseamnă împrumuturile, astfel că, persoanele care își asumă vreun risc în acest sens, o fac în deplină cunoștință de cauză. Cu toate acestea, anumite situații determina accesarea unui astfel de credit nebancar urgent:
– Cheltuielile generate de plata unor facturi la diverși furnizori care nu mai pot fi amânate sau care și-au depășit termenul de plata fiind generatoare de penalizări;
– Cheltuieli generate de o problemă medicală de urgență;
– Cheltuieli generate de rezolvarea unor probleme legate de autorism, obiecte casnice și electrocasnice;
– Diverse cheltuieli de valoare foarte mică.

În străinătate, clienții IFN-urilor accesează astfel de credite nebancare pentru a-și achita avansul pentru excursii, călătorii, vacanțe, bilete la concerte, etc. Nu peste mult timp, sperăm ca și românii o vor face pentru același tip de motive. Până atunci nu trebuie să uităm să împrumutăm în mod responsabil, fiindcă împrumuturile nebancare chiar sunt de un real ajutor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares