Studiu despre otravă ( Cronicile din Ixia #1) de Maria V. Snyder

Când vine vorba despre alegerea unei cărți, pentru mine coperta joacă un rol important. Știu, că poate nu este chiar ok acest lucru, dar nu mă pot abține. De cele mai multe ori coperțile cărților mi-au adus povești minunate, însă am pățit să am și mici dezamăgiri. Nu este cazul acum, pentru că Studiu despre otravă ( Cronicile din Ixia #1 ) de Maria V. Snyder este un roman fantasy excepțional. La Editura Corint găsesc mereu romane fantasy pe gustul meu.

Am zis să mai aștept un timp poate apăreau mai multe volume din serie, însă eram tare curioasă în privința primelor 2 volume. Sper că vor apărea destul de repede și următoarele pentru că povestea este demențială. Din primele pagini acțiunea este intensă și cu multe răsturnări de situație. Am stat cu sufletul la gură pe tot parcursul romanului.


Titlu: Studiu despre otravă ( Cronicile din Ixia #1 )

Autor: Maria V. Snyder

Editura: Corint

Aparitie: 2018

Nr de pagini: 448

O găsiți pe Corint

Un roman fantasy în care autoarea împletește o poveste plină de intrigi, capcane, trădări, teroare, magie și iubire. Avem de toate în acest roman excepțional. M-a suprins din toate punctele de vedere, pentru că acțiunea este foarte intensă și nu ai cum să te plictisești. Pagină după pagină povestea devine tot mai captivantă și mai surprinzătoare.

Yelena Zaltana a fost condamnată la moarte și aruncată în temniță. După un an de stat în temniță i se oferă o șansă la viață. Însă această șansă nu este decât o altă capcană a vieții. Valek, cel mai bun spion și mâna dreaptă a Comandatului Suprem este cel care vine cu propunerea. Pentru a scăpa de execuție ea trebuie să devină degustătorul Comandantului Suprem.


Degustătorul comandantului Suprem

Yelena nu stă pe gânduri și acceptă să devină degustătorul comandantului Suprem, deși această meserie o poate costa viața. Sarcina de a degusta orice îi este servit comandantului nu-i poate aduce decât o moarte lentă, prin otrăvire. Însă pentru a scăpa de o execuție imediată ea acceptă, cu scopul de a face planuri pentru a evada cât mai curând posibil.

Viața Yelenei se schimbă de la o pagină la alta. Ea reușește să învețe cât mai multe despre fiecare otravă posibilă și imposibilă. Însă studiul despre otravă este destul de riscant și trece prin situașii care-i pun viața în pericol. Cu toate astea viața la palat devine din ce în ce mai tensionată și descoperă că posibilitatea de a fi otrăvită este cea mai mică problemă a ei.


Cine plănuiește să-l elimine pe comandantul Suprem?

Deși Comandatul Suprem este un om corect și conduce Ixia fără probleme, apar noi uneltitori care își doresc mai mult. Magia a fost interzisă cu desăvărșire în Ixia. Însă unul dintre generalii comandantului încearcă să obțină putere prin exploatarea unor copii cu puteri magice furați din Sitia. Totul ia o întorsătură cutremurătoare și toată lumea este în pericol de moarte.

Va reuși Yelena sau Valek să își salveze comandantul Suprem și oamenii? Va fi de ajuns prețul plătit de cei doi pentru că lucrurile să revină la normal? Cine este de fapt Yelena și ce puteri magice are? Cum îi vor schimba viața aceste noi descoperiri? Va fi trimisă la execuție sau va evada?

Studiu despre otravă ( Cronicile din Ixia #1 ) de Maria V. Snyder este cel mai captivant roman fantasy pe care l-am citit în ultima perioadă. Îl găsiți la Editura Corint.

15 thoughts on “Studiu despre otravă ( Cronicile din Ixia #1) de Maria V. Snyder

  1. Aici ne potrivim de minune! Si eu aleg o carte dupa coperta, mai ales atunci cand fac cumparaturi online. De obicei, cand sunt intr-o librarie, aleg sa citesc din ea prima si ultima propozitie. Daca mi se par interesante, atunci o cumpar. Daca sunt in dubii, dupa coperta decid

  2. Sa stii ca si eu aleg cartile dupa coperta si dupa titlu :)) hihi. Cartea pare sa aiba o poveste tare interesanta si este exact genul meu de lectura. Sunt curioasa daca vor scapa pana la urma si ce puteri magice are?!?!?

  3. Am început sa citesc și eu fantasy, dar nu ma prinde orice. Din prezentarea tare frumoasă concluzionez ca mi-ar plăcea aceasta serie,ciar caut următorul fantasy. Și eu ma ghidez după coperta de multe ori, însă mă decid după ce citesc și o părere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares