Sărutul trădării (Cronicile celor rămași #1) de Mary E. Pearson

Luna aceasta am primit un nou colet cu cărți de la Editura Corint. Cele două cărți alese de mine au fost Sărutul trădării ( Croncile celor rămași #1 ) de Mary E. Pearson și Anotimpul vrăjitoarei (Sabrina: Între Lumină și Întuneric #1 ) de Sarah Rees Brennan. Două cărți care mi-au plăcut tare mult și la care abia aștept să apară următoarele volume.

Sărutul trădării este o carte ușor de citit, dar captivantă în același timp. La prima ,,vedere,, pare mai mult o poveste de dragoste, dar subiectul cărții este mult mai profund. O adolescentă care dă bir cu fugiții chiar în ziua nunții , un prinț dornic să o cunoască pe cea care a avut tăria de a renunța la o căsătorie aranjată sau un asasin care nu se dă în lături de la nimic, sunt câteva dintre detaliile care vor face această carte un adevărat deliciu.

Titlu: Sărutul trădării ( Cronicile celor rămași #1)

Autor: Mary E. Pearson

Editura: Corint

Aparitie: 2019

Nr de pagini: 464

Vezi această postare pe Instagram

Astazi am primit un nou colet de la @editura_corint . Sarutul tradarii de Mary E. Pearson este una dintre cartile primite. În vremuri în care tradiția și datoria sunt mai presus de orice, prințesa Lia duce o viață în care surprizele și dragostea nu își au locul. Prima Fiică din Casa Morrighan nu se poate împăca însă cu soarta, așa că hotărăște să fugă de acasă chiar înainte de încheierea unei alianțe matrimoniale care ar trebui să asigure pacea la hotare. Împreună cu prietena ei cea mai bună, Lia își găsește adăpost într-un orășel pescăresc unde se crede în siguranță. Inima fugarei începe să bată mai tare atunci când întâlnește doi tineri misterioși. Habar nu are Lia că unul dintre ei este prințul pe care l-a disprețuit, iar celălalt, un asasin plătit să o ucidă. Minciunile se înlănțuie, secretele se dezvăluie și, pentru prima oară în viață, prințesa nu știe ce cale să aleagă. #cartidelacorint #edituracorint #sărutultrădării #maryepearson #fantasy #romance #instabook #bookblogger #lucruriprivitedejosinsus

O postare distribuită de Paula Caraman (@lucruriprivitedejosinsus) pe

Sărutul trădării de Mary E. Pearson

O nouă carte fantasy, o nouă poveste captivantă. O carte cu iz romantic, dar de fapt despre prejudecăți, căsătorii aranjate și lupte pentru putere. Eu am fost într-o mare dilemă în privința celor doi protagoniști masculini. Nu este clar care-i prințul și care-i asasinul. A fost un pic ciudat, pentru că m-am atașat de amândoi, însă preferându-l mai mult pe unul dintre ei, iar eroina la preferat pe celălalt. Să vă mai spun că preferatul meu era cine nu mă așteptam?

Dar, să o iau cu începutul ca să nu vă zăpăcesc prea tare. Prințesa Lia este prima fiică din Casa Morrighan. Părinții ei i-au aranjat căsătoria cu un prinț stăin pentru a face o alianță politică. Cum prințesa Lia este sigură că acesta va fi un ,,broscoi urât,, și bătrân, fuge chiar în ziua nunții. Cea care o însoțește este servitoarea ei, care îi este și cea mai bună prietenă.

Un prinț și un asasin sunt pe urmele prințesei Lia

Drumul celor două fete este cât de cât normal. Ele lasă urme intenționat către o destinație total opusă celei către care se îndreaptă, în eventualitatea că vor fi urmărite. Ele ajung într-un oraș pescăresc unde a locuit când era mică, prietena Liei. Cu ajutorul unei hangițe cele două fete își pierd urma, amestecându-se printre localnici. Pentru că trebuie să-și câștige existența ele vor servi la mese în han.

Totul pare a fi intrat pe un făgaș normal până îți fac apariția doi bărbați. Aceștia dși nu se cunosc, se dau prieteni pentru a nu trezi suspiciuni în privința lor. Unul este prințul, iar celălalt este asasinul plătit pentru a o ucide pe prințesa Lia. Însă autoarea a ales să nu spună care-i prințul și care-i asasinul. Eu una i-am îndrăgit pe amândoi, însă doar unul a devenit preferatul meu.


De cine se va îndrăgosti Lia, de prinț sau de asasin?

Odată cu apariția celor doi bărbați, care își ascund adevăratele identități, lucrurile încep să se precipite. Bineînțeles, că se formează un triunghi amoros și nu mai știi pe care îl placi mai mult, și pe care ar trebui să-l aleagă Lia. Prietena ei are probleme serioase și fuga alături de ea a fost un pretext tocmai bun de a pleca de la palat. Lucrurile ar fi fost frumoase, însă un eveniment tragic are loc și Lia trebuie să se reîntoarcă acasă, însă viața ei va urma un alt curs.

Vă recomand cu tot dragul Sărutul trădării ( Cronicile celor rămași #1 ) de Mary E. Pearson

18 thoughts on “Sărutul trădării (Cronicile celor rămași #1) de Mary E. Pearson

  1. Mulțumim pentru recomandare și recenzie!
    O poveste captivantă numai bună de citit în serile vânt toți dorm!

  2. Nu pare genul meu de carte, dar cu siguranta captivanta pentru persoanele care adora sa citeasca acest gen.

  3. Mereu am trait cu impresia ca genul acesta de romane sunt greoaie, dar daca spui ca e usor de parcurs, atunci exista o mare probabilitate sa o citesc si eu.

  4. De obicei nu prea citesc carti care implica si romantismul si fantasyul la un loc. Ca sa fiu sincera nu citesc niciunul dintre cele doua genuri. Dar aceasta carte pare chiar captivanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares