Trilogia castigatorului: Blestemul castigatorului ( #1) – Marie Rutkoski

Nu stiu cand am inceput sa iubesc seriile de carti. Inainte eram adepta cartilor romantice, acum m-am reorientat catre fantasy, distopii si SF. Dupa ce am terminat seria Lux, mi-am luat primele doua carti din Trilogia castigatorului: Blestemul castigatorului si Tradarea castigatorului de la Editura Corint. Sper sa apara si ultima carte a trilogiei cat mai curand. Nu as sti sa va spun exact in ce categorie pot sa plasez aceasta serie, pentru ca autoarea creeza o lume fascinanta imbinand perfect mai multe genuri.

Blestemul castigatorului (#1) – Marie Rutkoski

 

 

Tiltu: Blestemul castigatorului

Autor: Marie Rutkoski

Editura: Grupul Editorial Corint ( Leda Edge)

Aparitie: 2016

Nr de pagini: 368

 

 

 

Povestea incepe cu momentul in care Kestrel, fiica generalului valorian Trajan, liciteaza in piata pentru un sclav. Ce o deteremina pe Kestrel sa liciteze pentru acest sclav herran nu se stie, dar fata ajunge sa plateasca un pret foarte mare pentru el. Dupa incheierea licitatiei Kestrel are totusi remuscari, dar nu mai poate da inapoi. Sclavul pe care il cumpara nu este cu mult mai mare decat ea, dar are ceva ce Kestrel nu reuseste sa inteleaga si se simte tulburata in prezenta lui. Atitudinea baiatului de pe scena o impinsese oare sa liciteze? Fiind scalvul ei, trebuia sa se ocupe de el si sa-i dea de munca, insa Kestrel il evita pe baiat.

In urma cu ceva timp valorienii i-au cucerit pe herrani si i-au inrobit. Puterea valorienilor a devnit din ce in ce mai amre, astfel ca au creat un adevarat imperiu valorian. Cu toate astea scalvii herrani nu se dau batuti si in mare taina pun la cale o revolutie impotriva valorienilor. Se pare ca scalvul herran cumparat de Kestrel face parte din cei care vor sa faca revolutie. Totul fusese atent calculat, iar atunci cand scalvul herran este dus la fierarie si i se da sa faureasca potcoave si cele necesare armatei generalului valorian, acesta profita de ocazie si faureste arme pentru neamul lui. Fara stirea cuiva Arin sclavul herran face foarte multe arme si le da celor din neamului lui.

Ce se petrece intre Arin si Kestrel?

Kestrel isi vede in continuare de viata ei linistita, dar supusa presiunilor din partea tatalui ei. Acesta isi doreste ca Kestrel sa se inroleze in armata, desi fata nu este tocmai o luptatoare buna. Pentru a scapa de presiunile tatalui ei Kestrel ii propune un targ, sa-i lase o perioada de gandire si in primavara ii va da raspunsul. Daca se va inrola in armata sau se va casatori. Impreuna cu Jess si Ronan Kestrel reuseste sa petreaca ca oricare fata de varsta ei. Intre timp il ia din ce in ce mai des pe Arin cu ea ca insotitor, iar la una dintre petreceri Kestrel il apara pe Arin. Insa apararea se lasa cu un duel, pe care Kestrel nu are nici o sansa sa-l castige in fata celui mai bun luptator din oras. Dar, oare va fi nevoie sa lupte sau il va putea invinge prin alte metode?

Cumva intre Kestrel si Arin se leaga o prietenie, insa Arin ii spulbera toate visele cand incepe revolutia. Kestrel este luata prizoniera de catre Arin, desi nu este supusa unor conditii de prizonieri. Fata isi doreste cu ardoare sa evadeze, dar in acelasi timp nici nu doreste sa plece de langa Arin.

De ce o pastreaza Arin ca prizoniera  pe Kestrel alaturi de el?

Oare va reusi Kestrel sa evadeze sau va ramane alaturi de Arin?

Vor reusi herrani sa pastreze orasul cucerit?

Care va soarta orasului?

Ce s-a intamplat cu prietenii lui Kestrel: Jess si Ronan?

Va veni generalul Trajan impreuna cu armata sa cucereasca orasul?

Ramane sa aflati aceasta povestea citind prima carte a trilogiei Blestemul Castigatorului de Marie Rutoski pe care o gasiti la Editura Corint. Eu deja am ajuns la jumatatea celui de-al doilea volum Tradarea castigatorului 😀

Lectura placuta!

26 thoughts on “Trilogia castigatorului: Blestemul castigatorului ( #1) – Marie Rutkoski

  1. Nu am citit cartile din aceasta trilogie, insa titlul mi se pare extrem de cunoscut. Sunt sigura ca l-am mai auzit undeva. Ai idee daca s-a facut si film dupa ele? Am impresia ca am vazut ceva asemanator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares