Orașul Semilunii. Casa Focului si a Umbrei de Sarah J. Maas – recenzie –


Bine ați venit sau revenit pe blogul meu!
Astăzi, după aproape un an de zile de la ultimul articol, am o recenzie de carte. Nici nu-mi vine să cred că a trecut atâta timp de când nu am scris pe blog. Adevărul e că în ultimul an nici mare lucru nu prea am citit, din lipsă de timp. Mi-ar plăcea să continui cu postările, dar nu dispun de foarte mult timp liber. Cu toate astea o să încerc să păstrez un ritm de postat, măcar 2-3 articole pe luna. Seriile fantasy sunt preferatele mele, iar cele ale autoarei Sarah J. Maas cu atât mai mult. Zilele trecute am terminat al treilea volum ( o fi si ultimul? ) al seriei Orașul Semilunii. Casa Focului și a Umbrei de Sarah J. Maas.

Titlu: Orașul Semilunii. Casa Focului și a Umbrei

Autor: Sarah J. Maas

Editura: Litera

An apariție: 2024

Traducere: Loredana Voicila

Număr de pagini: 960

O găsiți la Editura Corint

După ultimele evenimente petrecute în Casa Cerului și a Aerului, Bryce ajunge într-o altă lume. Ea voia să ajungă în Hell, dar se pare că a ajuns într-o lume nouă. Oare cume posibil să existe o altă lume in afară de Midgard? Inițial nu m-am prins, dar după câteva pagini am realizat că ea a ajuns în lumea lui Ryshand din Regatul Spinilor și al Trandafirilor. Alături de Nesta și Azriel, Bryce ajunge să străbată peșterile subterane ale insulei. Acolo descoperă mai multe informații despre istoria Asterilor, dar și un Aster străvechi adormit închis într-un sarcofag. Se pare că strămoșii de aici ai lui Bryce au reușit să îi izgonească pe Asteri, dar nu află cu exactitate cum anume. După ceva probleme, Bryce reușește să fugă din această lume și ajunge ostatica tatălui ei, Regele Toamnei, iar de aici totul începe să o iaa razna. Iar Bryce nici nu are idee de ce s-a întâmplat în tot acest timp cât ea a fost în lumea de baștină a Feelor, ca acolo a ajuns ea.

Hunt Athalar

După evadarea lui Bryce prin portal, Athalar, Rhun și Copoiul sunt luați prizonieri de către Asteri. Aceștia sunt ținuți și torturați în temința Asterilor de către Căprioară și Baros. Viața celor trei este un adevărat coșmar, iar chinurile la care sunt supuși depășesc orice închipuire. Sunt atât de disperați încât Copoiul îi sfârtecă cu dinții, bucată cu bucată, mâna lui Rhun astfel încât el să scape de cătușe. Planul lor nu dă roade, însă Lydia îi ajută să evadeze. Cu ajutorul prietenilor lor reușesc să ajungă în siguranță la bordul unei nave subacvatice protejat de Regina Oceanului. Însă drumul lor continuă spre a obține cele necesare pentru distrugerea Asterilor.

Acțiunea din Casa Focului și a Umbrei atinge o intensitate neînchipuită. Lumea aproape că este distrusă din temelii, însă Bryce nu poate permite asta și face sacrificiul suprem. Pe parcursul acestui volum am trecut de la o stare la alta. Nu știu dacă ăsta a fost ultimul volum, dar sper că da. Rămâne să vedem dacă Sarah J. Maas se va opri aici sau nu. Seria Orașul Semilunii a fost minunată și o recomand cu drag. Nu uitați nici de seriile Regatul Spinilor și al Trandafirilor și Tronul de cleștar, două serii extraordinare.

Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares