Moartea la porți (Elias și spioana Cărturarilor, vol.3 ) de Sabaa Tahir

Am citit Moartea la porți, al treilea volum al seriei Elias și Spioana Cărturarilor, în urmă cu vreo două săptămâni. Însă din păcate abia acum am reușit să fac și recenzia. Sunt două săptămâni de când a început băiețelul ,,școala online,, și îmi este tare greu să mai țin pasul pe lângă orele online și cu cititul, scrisul pe blog, treburile zilnice,etc. Sper să revin cât de cât la normal, pentru că îmi este tare dor să mai citesc o carte.

Am crezut că Moartea la porți este ultimul volum al seriei, însă m-am înșelat. Seria continuă și abia aștept să apară următorul volum. Moartea la porți a fost un volum cu o acțiune intensă, suferințe mari, decizii care dor, răsturnări de situații la tot pasul și un final care îți taie răsuflarea. Sabaa Tahir reușește să creeze o poveste cum n-am mai citit până acum. De la un volum la altul miza crește și tot crește. Oare ce ne pregătește în volumul 4? Sper să fie și ultimul volum totodată, și să aibă un final fericit după atât de multe lupte și sacrificii.

Titlu: Moartea la porți

Seria : Elias și spioana Cărturarilor

Autor: Sabaa Tahir

Editura: GRUPUL EDITORIAL ART

An apariție: 2020

Număr de pagini: 512

Genul: Young Adult

Acțiunea este împărțită pe mai multe planuri. Din punctul de vedere al celor mai importante persoanje din poveste. O avem pe Laia care se înverșunează să-l găsească pe Zburător și trăim alături de ea suferințele provocate de pierderea lui Elias. Viața nu a fost ușoară pentru ea și se pare că autoarea îi provoacă și mai multă suferință în acest volum. Uneori mi se pare destul de crudă, autoarea, parcă aș fi vrut să fie mai blândă cu Laia. Dezamagiri, surprize și adevăruri cumplite ies la iveală pe parcursul acestei cărți pentru eroina noastră. Cu toate astea Laia reușește destul de bine să le asimileze și să meargă mai departe în a-și îndeplini scopul.

De cealaltă parte Elias este copleșit de sarcinile care îi revin ca Păzitor al Sufletelor. Alegerea lui se dovedește destul de greu de suportat și are multe regrete în această privință. El nu se poate obișnui să fie distant de oameni și să se dedice sufletelor care bântuie Anticamera. Acest lucru are urmări destul de grave și Elias se vede nevoită să își schimbe planurile. Visul lui de a putea fi într-o bună zi cu Laia pare atât de îndepăratată, chiar imposibilă. Cu inima grea se vede nevoit să își ia rolul în serios ca Laia și restul prietenilor lui să aibă o șansă la viitor.

Helene este prinsă la mijloc. Este nevoită să îndeplinească ordinele împăratului Marcus, dar în același timp să aibă grijă de sora ei. Comandantul Veturius se dovedește a fi plin de surprize și complotează cu înverșunare împotriva lui Helen și a Împăratului. Decizii greu de luat, capacane la tot pasul și trădare oriunde întoarce capul – asta e viața Sfrânciocului Helene. Și misiunea Sfrânciocului este mai presus de orice prietenie astfel încât omenirea să aibă un viitor.

Fiecare dintre cei trei eroi sunt foarte importanți și scopurile lor sunt de a le oferi prietenilor și oamenilor un viitor. Mai multe nu vă spun, ci vă las să citiți cartea ( ar fi păcat să aflați toate detaliile de la mine și să nu vă bucurați de o minunată lectură) Moartea la Porți de Sabaa Tahir.

16 thoughts on “Moartea la porți (Elias și spioana Cărturarilor, vol.3 ) de Sabaa Tahir

  1. Deși greu îmi fac curaj pentru serii, prezentarea ta frumoasa ma face sa îmi reconsider atitudinea. Sigur mi ar plăcea!

  2. Nu cred ca am citit ceva în stilul acesta pana acum, m-ai facut curioasa, însă sunt multe volume si timp puțin 🙈

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares