Vraja corbilor de Margaret Rogerson – recenzie

Vraja corbilor de Margaret Rogerson este un roman fantasy, ușor de citit și cu o poveste foarte interesantă. Îl găsiți la Libris.ro la un preț foarte bun. În Vraja corbilor autoarea Margaret Rogerson creează o lume a zânelor cu totul nouă. Am citit foarte multe cărți cu și despre tărâmul zânelor, însă Margaret abordează o temă nouă. Noutatea creată de autoare este ,,meșteșugul,, menit numai oamenilor și care nu poate fi creat de către nici o zână. Acest Meșteșug este râvnit de toate zânele, însă dacă încearcă să-l folosească sunt grav afectați, chiar ar putea să și moară. Iar acest lucru îi determină să viziteze lumea muritorilor foarte des pentru a cumpăra diferite obiecte create de diverse meșteșuguri.

Caiete de lucru – auxiliare școlare

Și luna trecută am adăugat în colecția piticului meu încă două auxiliare școlare. Pe atunci nu știam că vor avea o vacanță prelungită, dar se pare că am fost inspirată. Aceste două caiete de lucru – auxiliare școlare de la Libris.ro sunt perfecte pentru a recapitula materia învățată și să păstreze ritmul ca și cum ar fi la școală. Pun foarte mult accent pe lucrul suplimentar pentru a-și îmbunătăți cele învățate. Din greșeală am pus în coș, o culegere de clasă I, dar nu e problemă, abia își aduce aminte și materia învățată anul trecut.

Aleșii, de Veronica Roth – recenzie

Aleșii, de Veronica Roth. Un alt roman excepțional care mi-a plăcut tare mult. De fiecare dată autoarea reușește să aducă subiecte noi, interesante și captivante. Au trecut 10 ani de la victoria asupra Întunecatului, iar viețile tuturor au revenit la normal. Însă viețile celor cinci aleși diferă oarecum de cele ale oamenilor obișnuiți. Și ei au revenit cât de cât la viața normală, mai puțin Sloane. Dintre cei cinci ea este singura care nu reușește să treacă peste ce s-a întâmplat în urmă cu 10 ani. Cei apropiați sunt de părere că totul se datorează unei tulburări de stres posttraumatic, însă ei nu știu ce secrete teribile ascunde Sloane.

Cărți pentru copii de pe Libris.ro

Ca de fiecare dată când iau cărți pentru mine, le iau și puștilor mei. Pentru băiețel aleg de cele mai multe ori culegeri sau caiete de lucru și pentru pitică cărți de colorat. În ultimul timp am descoperit cărticelele de povești care au și pagini speciale pentru colorat. Le prefer pe acestea în locul cărților numai cu povești, pentru că băiețelul poate citi povestea și fetița poate colora după bunul plac.

Furtuna Războiului ( Regina Roșie #4 ) de Victoria Aveyard

Prima carte citită în 2021 a fost Furtuna Războiului, cel de-al patrulea și ultimul volum al seriei Regina Roșie de Victoria Aveyard. Încă de când a apărut primul volum al seriei am fost tentată să îl citesc, însă am reușit să mă abțin până anul trecut, în aprilie. Nu știam sigur, dacă sunt sau nu traduse toate volumele seriei, însă am zis că este momentul să citesc seria. Am citit destul de multe păreri despre această serie, unele pozitive, altele negative, însă ca de fiecare dată mi-am ascultat instinctul. Și nu regret deloc.