Studiu despre magie ( Cronicile din Ixia #2 ) de Maria V. Snyder

În Studiu despre magie descoperim Sitia, locul natal al Yelenei, unde magia nu este interzisă. După ce a reușit să-i salveze viața comandantului Suprem, Yelena este nevoită să părăsească Ixia, datorită puterilor magice pe care le are. Vă reamintesc faptul că magia este interzisă în Ixia. Despărțirea de iubitul ei Valek o lasă cu inima frântă, însă nu-și pierde speranța că într-o zi se vor revedea.

Studiu despre otravă ( Cronicile din Ixia #1) de Maria V. Snyder

Când vine vorba despre alegerea unei cărți, pentru mine coperta joacă un rol important. Știu, că poate nu este chiar ok acest lucru, dar nu mă pot abține. De cele mai multe ori coperțile cărților mi-au adus povești minunate, însă am pățit să am și mici dezamăgiri. Nu este cazul acum, pentru că Studiu despre otravă ( Cronicile din Ixia #1 ) de Maria V. Snyder este un roman fantasy excepțional. La Editura Corint găsesc mereu romane fantasy pe gustul meu.

Colivia regelui ( Regina Roșie #3 ) de Victoria Aveyard

În Colivia regelui autoarea s-a întrecut pe ea însăși, acțiunea este intensă și răsturnările de situație sunt la tot pasul. Am avut parte de momente copleșitoare, momente tensionate, situații de criză, moarte, luptă, trădări , dar și momente emoționante, dătatoare de speranță și iubire. Nu poți fi sigur niciodată de ce urmează să se întâmple.

Manuscrisele Roșii ale Magiei (Blesteme străvechi #1) de Cassandra Clare

Cartea o am de la Editura Corint și am citit-o pe nerăsuflate. Îmi era dor de aventurile vânătorilor de umbre și de personajele din celelalte serii. A trecut ceva timp de când am citit seriile și mi-a luat ceva timp să realizez că seria Blesteme străvechi, Manuscrisele Roșii ale Magiei începe de fapt după Orașul de Sticlă. Am fost zăpăcită de faptul că am dat peste persoanje care muriseră după ultimele serii. Credeam că această serie este o urmare a celorlalte serii, dar povestea începe chiar pe la mijlocul celoralalte.

Eliberează-mă (Atingerea lui Juliette #2) de Tahereh Mafi

Juliette este o adolescentă care are o atingere letală. De mică a fost ținută la distanță de cei dragi și de cei din comunitate. Niciodată nu a știut ce înseamnă să fii îmbrățișat și iubit. Adam este salvarea ei, dorința ei cea mai înfocată: este cel care o poate atinge fără să fie rănit.

După ce au ajuns la sediul Omega condus de Castle, viața Juliettei se schimbă. Aici locuiesc oamenii cu puteri speciale ca și ea. Însă ei au țeluri mult mai mari pentru viitor. Ei se antrenează și plănuiesc să se răzvrătească împotriva Restaurației.

Jocurile Foamei de Suzanne Collins

În fiecare an cele 12 districte sunt obligate să ofere tributuri pentru Jocurile Foamei, câte un băiat și o fată cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani. Aceste jocuri sunt făcute ca să le amintească oamenilor că puterea este la Capitoliu și ei nu trebuie să se mai revolte ca în trecut. Am rămas uimită cât de crude sunt aceste jocuri unde 24 de tineri trebuie să facă tot posibilul să supraviețuiască în arenă pentru a câștiga. Arena este creată diferit în fiecare an de către creatorii de jocuri care fac supraviețuirea extrem de dificilă. Însă și mai cumplit mi se pare faptul, că ei trebuie să se omoare între ei pentru că în final nu există decât un singur câștigător. Și pentru ca toate astea să fie și mai greu de îndurat, totul este televizat, transmis în direct către tot Panemul.