Recenzie: Pisicile Razboinice – Foc si gheata, de Erin Hunter

Dupa ce au fost salvati pisoii din ghearele Clanului Umbrelor si s-a dovedit ca, Colt Galben nu este vinovata de rapirea pisoilor, la intoarcerea in tabara Laba Cenusie si Laba de Foc sunt numiti razboinici: Inima de Foc si Dunga Cenusie.

Volumul II din Pisicile Razboinice – Foc si gheata incepe de la veghea celor doi noi razboinici. Cum este traditia in Clanul Tunetului noi razboinici trebuie sa stea de veghe toata noapte in liniste. Inima de Foc isi doreste cu ardoare sa-i povesteasca lui Stea Albastra despre indoielile asupra lui Gheara de Tigru, chiar inainte de a incepe sa stea de veghe, insa Stea Albastra ii spune ca pot vorbi maine dimineata. A doua zi, nu reuseste sa o prinda singura pe Stea Albastra si seara merg cu toti la Adunare. Pe drum Inima de Foc ii vorbeste despre banuielile pe care le are asupra lui Gheara de Tigru, dar Stea Albastra crede ca Laba Neagra doar inflorise povestea.

pisicile-razboinice-vol-2-foc-si-gheata_1_fullsize

La Adunare, Stea Albastra le spune tuturor ca vrea sa ii caute pe cei din Clanul Vantului si sa-i aduca in tinutul lor. Clanul Umbrelor, desi trebuiau sa le fie recunascatori celor din Clanul Tunetului pentru ca ii ajutase sa il alunge pe liderul lor rau Stea Cazatoare, acestia dau de inteles la finalul adunarii ca se vor alia cu cei din Clanul Raului impotriva lor. Cele doua clanuri isi doreau sa puna stapanire pe tinutul Clanului Vantului. Cu toate astea, Stea Albastra hotaraste ca Inima de Foc si Dunga Cenusie sa plece, chiar a doua zi in cautarea pisicilor din Clanul Vantului. Dupa ce au inspectat tabara parasita a Clanului Vantului cei doi prieteni reusesc sa le ia urma ajungand in Tinutul Doua-Picioare. Gasindu-i infometati si slabi cei doi razboinici reusesc sa-i convinga sa se intoarca acasa. Primesc adapost si hrana de la Arpacas si Laba Neagra ( acesta fusese ajutat de Inima de Foc si Dunga Cenusie pe vremea cand erau ucenici sa fuga din tabara pentru a scapa de teroarea lui Gheara Neagra) . Dupa incetarea ploii isi continua calatoria spre tinutul Clanului Vantului ajungand fara probleme acasa. Liderul clanului le propune ca doi razboinici sa-i insoteasca pe Inima de Foc si Dunga Cenusie pana ajung la Patru Strejari in siguranta. Din nefericire iau decizia de a scurta drumul si o iau pe teritoriul celor din Clanul Râului. O patrula a Clanului Râului ii surprind pe acestia si ii ataca, din fericire patrula Clanului Tunetului le sare in ajutor. In timpul luptei Gheara Alba din Clanul Râului cade in apa si se ineaca, cei din clanul lui promit ca se vor razbuna.

La intoarcerea in tabara au fost felicitati pentru ca misiunea a fost un succes si primesc ca ucenici pe Laba Fumurie ( Inima de Foc) si Laba de Feriga ( Dunga Cenusie). Laba Fumurie s-a dovedit un ucenic foarte entuziasmat si prea putin ascultator, din cauza ei Dunga Cenusie a cazut in rau si abia a fost salvat de un razboinic al Clanului Râului, Parau Argintiu. Dunga Cenusie incepe sa se intalneasca pe furis cu Parau Argintiu, desi Inima de Foc la avertizat ca pune Clanul Tunetului in pericol. Inima de Foc o gaseste pe sora lui si o viziteaza mereu. In tabara apare tusea alba si tusea verde, un pisoi moare si Stea Albastra atinsa de tusea verde isi mai pierde o viata. Laba Fumurie neascultand ordinele mentorului sau Inima de Foc ajunge la Calea Tunetului si este lovita de o masina.

15036709_1343920995640306_7360547884586376130_n

Intre Inima de Foc si Dunga Cenusie apar neintelegeri datorita lui Parau Argintiu si cei doi incep sa se distanteze, ba mai mult intr-o seara chiar au inceput sa se lupte fiind opriti de Stea Albastra. Inima de Foc il aduce in tabara pe primul nascut al surorii lui ca sa fie membru al clanului, desi toti il priveau cu ura Stea Albastra hotaraste sa ramana in clan si primeste numele de Nor. Inima de Foc incepe sa banuiasca din nou pe Gheara de Tigru, de data asta ca ar fi vinovat pentru accidentul lui Laba Fumurie.

Fostul lider al Clanului Umbrelor, Stea Cazatoare care fusese alungat ii induce in eroare pe cei din Clanul Tunetului si ii face sa paraseasca tabara pentru a-i ataca pe cei din Clanul Umbrelor. Dandu-si seama ca este Stea Cazatoare, Inima de Foc aduna pe cei ramasi in tabara si se organizeaza, daca Stea Cazatoare va ataca. Nici nu termina ca acesta impreuna cu aliatii lui ii ataca. Inima de Foc era singurul razboinic ramas in tabara si cu cativa ucenici, pisicile batrane si Colt Galben. Au resuit sa le tina piept si sa-l captureze pe Stea Cazatoare.

Oare Stea Cazatoare va fi ucis? Laba Nisipie si Laba Pamantie vor reusi sa devina razboinici sau vor ramane tot ucenici si in acest volum? Pisoii lui Fata Dungata vor fi rapiti sau erau pur si simplu rataciti prin zapada? Ce semnificatie va avea visul lui Inima de Foc in care i se aratase Frunza Ruginie avertizandul ca avea sa vina o batalie si sa se fereasca de un razboinic in care nu are incredere? Cine va fi acel razboinic: Dunga Cenusie sau Gheara de Tigru? Se va afla secretul lui Dunga Cenusie? Cum se va incheia atacul Clanurilor aliate: Umbrelor si Raului aspura Clanului Vantului? Vor primi acestia ajutorul cerut de la Clanul Tunetului?

Ramane sa aflati toate acestea in volumul II din Pisicile Razboinice – Foc si gheata, de Erin Hunter.

20 thoughts on “Recenzie: Pisicile Razboinice – Foc si gheata, de Erin Hunter

    1. Nu stiu, daca e pentru copii 🙂 dar este foarte interesanta si pentru adulti.

    1. Da, mi-a placut foarte mult primul volum si abia asteptam sa o citesc pe urmatoarea.

  1. Nu e genul meu preferat si nu ma omor dupa pisici, dar vad ca tie iti place asa ca nu pot decat sa-ti urez lectura placuta in continuare.

  2. Cred ca trebuie sa o citesc si eu, impreuna cu Ania, e fascinta de acest tip de aventura cu personaje foarte puternice.

    1. Cred, ca e un pic greoaie pentru Ania, dar cand va creste mai mare cu siguranta va fi fascinata de aceasta serie.

    1. La inceput imi era putin greu sa retin care pisica apartine cui, dar apoi povestea este captivanta si deja la terminarea volumului 2 stiam toate pisicutele 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares