Sfaturi cu farmec de la o generație la alta

Îmi amintesc cu nostalgie de sticluța albă cu scris mov a mamei, care era nelipsită de pe noptiera din dormitor. Erau vremuri când nu dădeam importanță cosmeticelor, dar mi-o amintesc cu drag pe mama, care își  aplica pe față lichidul alb, un fel de lapte din sticluța albă în fiecare zi, atât dimineața cât și seara. Pentru mine și tata ritualul ei zilnic era un moment de amuzament, parcă îl aud pe tata ”  se dă mami cu lapte să fie albă, ca zăpada” și izbucneam amândoi în hohote de râs. Mama ne mustra din priviri, dar își vedea de treabă, iar noi ne amuzam pe seama ei.

Aveam să înțeleg importanța acelui ritual zilnic al mamei cu Lapte Doina mult mai târziu. Toată perioada liceului am stat la o mătușă în oraș, iar la sfârșitul săptămânii veneam acasă. De fiecare dată bagajul meu arăta de parcă plecam în vacanță, cosmeticele ocupau jumătate din bagaj. Într-un week-end am plecat pe fugă și mi-am uitat geanta cu cosmetice, fardurile și restul accesoriilor nu erau prea importante, însă demachiantul și crema de zi și de seară erau foarte importante. Când am realizat lipsa lor, m-a cuprins furia. Trebuia să-mi îndepărtez machiajul din timpul zilei, iar apa și săpunul nu mi-ar fi fost foarte utile. Eram supărată nevoie mare, poate că am și plâns, nu mai știu, când m-a găsit mama mea.

Luându-mă de mână, mama m-a condus către canapea. La cât eram de supărată nu aveam chef să înceapă cu poveștile ei, dar neavând încotro m-am așezat lângă ea.

– Niciodată nu am înțeles de ce trebuie să ai o geantă de demachiante, creme și alte prostii după tine.

– Mami, tu ai venit să îmi ții morală? Nu vezi că sunt supărată? Oare crezi că mai am nevoie și de morala ta? Și, am început să plâng, mai mult de nervi. Mama fiind o fire extrem de blândă m-a mângâiat pe păr și mi-a zâmbit.

– D-asta crezi că am venit ? Nu, draga mea. Uite ți-am adus un demachiant foarte bun. Scoate sticluța cu Lapte Doina și mi-l întinde. Îl iau din mâna ei și mă uit zăpăcită la ea.

– Vrei să-mi spui că acest ,,lapte,, mă v-a ajuta să mă demachiez cum trebuie? Glumești? Demachiantul meu este de la o firmă renumită și de 10 ori mai scump ca acest ,,lapte,,. Asta e apă de ploaie. Nervoasă, am aruncat sticluța pe pat.

– Poate al tău este de firmă, dar acum nu-l ai la tine, iar apa și săpunul nu vor fi îndeajuns,nu? Încearcă-l, apoi mai vorbim. Mi-a pus sticluța, din nou, în mână și a plecat.

M-am uitat la sticluță minute în șir, apoi dându-i dreptate mamei, am început să mă demachiez. Spre surprinderea mea, chiar curăța destul de bine, de fapt cred, că la fel de bine ca demachiantul meu scump. Am fost foarte surprinsă că pielea era curată, fină și catifelată. Nu aveam nevoie nici de crema mea hidratantă. Mama, avea dreptate. Curioasă am vrut să aflu mai multe detalii despre acest produs.

– Nu știu, dacă îți mai aduci aminte, dar când erai mică asistai împreună cu tatăl tau la ritualul meu zilnic de îngrijire și vă amuzati pe seama mea. Niciodată nu mi-a lipsit Laptele Doina, și niciodată nu am avut nevoie de o cremă pentru ten. Folosesc acest lapte de ani de zile pentru că este foarte bun, deși prețul este foarte mic, Farmec este o marcă de încredere. Este un produs românesc, cu tradiție, care are mai multe beneficii asupra tenului. Este bogat în vitaminele A și F, vitaminizează, revitalizează și protejează pielea. Tu ar fi trebuit să știi cât este de bun pentru că ai crescut și m-ai văzut zilnic cu acest produs. Crezi, că dacă nu ar fi fost bun l-aș fi folosit atâta timp? Nu. Nu îl folosesc pentru că costă puțin, nu, îl folosesc pentru că este eficient. Mulțumită proprietăților sale, am folosit Laptele Doina în mai multe scopuri.

În primul rând curăță foarte bine tenul, folosesc destul de rar farduri, dar impuritățile care se adună pe parcursul zilei îmi încarcă tenul și acest produs mă ajută cu brio să am tenul curat în fiecare zi. După cum ai văzut, nu e nevoie să clătești fața și tenul rămâne fin și catifelat, pentru că acest produs hidratează și vitaminizează tenul. De multe ori am folosit acest lapte în combinații cu diferite fructe și am obținut măști nutritive excelente pentru tenul meu. Poate își aduci aminte că îl luam de fiecare datăă cu mine când mergeam la plajă. Uneori îl foloseam înainte de expunerea la soare pentru că avea rol de potențare a bronzului sau după expunerea la soare pentru a îmi calma pielea. Am fost mereu mulțumită de acest produs și cu siguranță o să-l folosesc toată viața mea.

– Nu-mi vine să cred, chiar are atâtea beneficii la prețul ăsta mic? Credeam că numai produsele scumpe sunt foarte bune.

– Voi, tinerii, aveți o concepție proastă despre produsele ieftine. Calitatea este cea care contează, nu prețul. Produsele Farmec au un raport corect calitate-preț și este o marcă pe care consumatorii o recomandă prietenilor.

De atunci au trecut mai bine de 15 ani , dar am rămas fan Lapte Doina și niciodată nu îmi lipsește din geanta de cosmetice, alături de alte produse Farmec de încredere. Am renunțat la produsele cosmetice scumpe și acum majoritatea produselor mele sunt de la Farmec. Din noua gamă Farmec am început să folosesc  șamponul hidratant cu urzică și grâu care este favoritul meu în ultimul timp. Mă ajută să am un păr sănătos, ușor de coafat și strălucitor. Îmi dă încredere și mă face să mă simt feminin și elegantă.

De la mama am învățat că frumusețea și încrederea se cultivă în familie, iar calitatea nu este dată de preț. 

 

Cu acest articol particip la proba nr 3 din Spring SuperBlog 2017!

33 thoughts on “Sfaturi cu farmec de la o generație la alta

  1. Si mama si bunica au folosit lapte Doina si l-am folosit si eu pentru corp si pentru demachiere mult timp, inainte sa descopar apele micelare. Era singura lotiune cu care puteam sa curat vopseaua de par de pe piele.

  2. Cred ca toate mamele au folosit laptele demachiant Doina si toate am avut primul contact cu lumea asta a frumustetii tenului. Farmec are traditie si sunt foarte apreciate produsele lor, asa ca si eu ma numar printre cei care le apreciaza

  3. Eu nu pot folosi crema de fata pentru ca ma irit foarte repede, dar demachiantul este perfect pentru ca hidrateaza fata fara a ramane efectul acela de..gras…

  4. Un articol foarte frumos in care am regăsit copilaria mea. Produsele farmec sunt excelente și sper ca și fetița mea sa le utilizeze.

  5. Farmec este un brand de suflet pentru mine, am crescut cu el si mereu mi-au placut produsele. Am scris cateva articole si pe blogul meu despre brandul Farmec si vor mai urma si altele.

  6. Nu stiam pana acum de existenta acestui Lapte Doina :(. Se pare ca fac parte din generatia care are nevoie de o geanta intreaga de cosmetice pentru ca tenul sa fie matasos la atingere si demacherea sa se faca usor.

  7. Sa stii tu ca ma uit mai dubios la produsele mult prea ieftine dar nu si la produsele de la Farmec. Le follosesc si stiu cum sunt…imi plac, sunt foarte bune

  8. Sunt foarte bune si eu folosesc de la Farmec iar despre laptele doina.sunt incantata.de.acest prdous a fost primul.ajutor la.demacheat nici nu.credeam ca e asa bun prima.oara cand am.cumparat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares