Instrumente Mortale: Orasul de Cenusa- vol II, de Cassandra Clare

Seria Instrumente mortale imi place din ce in ce mai mult, asa ca iata-ma gata si cu cel de-al doilea volum, Orasul de Cenusa. Nu credeam ca o sa-mi placa atat de mult cartile cu vampiri, varcolaci, demoni, etc dar se pare ca imi plac mult mai mult decat cartile romantice. Cassandra Clare ne prezinta o lume foarte interesanta, aceasta lume exista paralel cu lumea obisnuita ,numai ca oamenii nu stiu de existenta ei. Vanatorii de umbre sunt cei care lupta cu demonii impiedicandu-i sa preia controlul asupra lumii normale.

Povestea celor doi eroi Jace si Clary continua in volumul II – Orasul de Cenusa al seriei Instrumente Mortale. Dupa ce cei doi au aflat ca sunt sora si frate, iar tatal lor este nimeni altul decat Valentine Morgenstern, viata lor se schimbat total. Clary nu reuseste sa accepte in totalitate faptul ca cel de care se crede indragostita este fratele ei si spera sa fie o minciuna, insa numai mama ei poate spune adevarul, dar aceasta este in coma. Ea petrece foarte mult timp alaturi de Simon, devenind chiar iubiti. Jace este dat afara din Institut de catre Marysa la aflarea vestii ca Jace este fiul lui Valentine si nu este fiul prietenului lor Wayland, asa cum credeau. Jace este confuz si nu-i vine sa creada ca Marysa nu are incredere in el, dar la sfaturile lui Luke si Clary el se intoarce la Institut gata sa accepte proba cu sabia. Pentru a afla adevarul Marysa il anunta pe Jace ca cea care il va ancheta este Inchizitoarea Conclavului, iar aceasta il trimite pe Jace pentru o noapte la inchisoarea din Orasul Tacut. Chiar in acea noapte isi face aparitia Valentine care ii ucide pe Fratii Tacuti si fura Sabia.

Totul ia o intorsatura neasteptata si lucrurile se precipita. Valentina continua sa atace si de data aceasta victimele sunt Simon si Maia. Valentine ii propune lui Jace sa i se alature si niciun prieten de-al lui Jace nu va avea de suferit. Un adevarat razboi este pe cale sa inceapa, iar Clary si Jace sunt prinsi la mijloc. Oare vor reusi cei doi sa-l invinga pe Valentine Morgenstern si sa recupereze cele doua instrumente mortale: Pocalul Mortal si Sabia? Va accepta Jace oferta tatalui sau? Pana la urma Jace si Clary sunt frati? Se va trezi mama lui Clary din coma? Vor muri Simon si Maia? Ramane sa aflati citind volumul doi din Instrumente Mortale, Orasul de Cenusa.

Eu deja sunt la jumatatea cartii a treia din aceasta serie Orasul de Sticla 🙂

Recenzia Instrumente Mortale, vol I: Orasul Oaselor, Cassandra Clare

12 thoughts on “Instrumente Mortale: Orasul de Cenusa- vol II, de Cassandra Clare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares