Școala Nopții, de Deborah Harkness

În decembrie mi-am comandat Cartea pierdută a vrăjitoarelor de Deborah Harkness fără să știu, că face parte dintr-o serie. Da, de cele mai multe ori mi-am luat cărți numai pentru că m-au atras coperțile, fără să caut recenzii sau mai multe detalii despre ele. Exact așa am pățit și acum. Abia când am primit-o, am vazut pe spatele coperții că mai sunt două cărți. Și, uite așa am dat peste o serie extraordinar de frumoasă. Cea de-a doua carte a seriei este Școala Nopții despre care o să vă vorbesc astăzi.După ce Matthew și Diana au fost la un pas de moarte și au scăpat ca prin minune, ceea ce le rămâne de făcut este să se ascundă, în trecut. Fuga în trecut este singura opțiune a celor doi, ca să se ascundă de Congregație, vrăjitoare, demoni și vampiri.

Școala Nopții, de Deborah Harkness

Woodstock, Old Lodge

Puterile Dianei sunt inimaginabile, iar faptul că poate călători în timp este în avantajul lor. Împreuna cu Diana și Matthew călatorim în anul 1590, în Anglia elisabetană. Primul loc în care poposesc cei doi este Woodstock la Old Lodge unde se întâlnesc cu vechii prieteni ai lui Matthew, așa numitul grup Școala Nopții. Diana este conștientă că Mathew are foarte multe secrete, dar nu se aștepta ca el să facă parte din Congregație sau să fie spionul Elisabetei. Cei doi sunt nevoiți să le mărturisească adevărul prietenilor lui Matthew și sunt acceptați cu ușurință în grup. Încercarea lui Matthew de a-i găsi Dianei o vrăjitoare care să o învețe  să-și folosească puterile, da greș. Dacă ceilalți o primesc cu brațele deschise pe Diana, Kit îi provoaca probleme. Datorită vorbelor necugetate spuse de Kit sătenilor, dar și datorită insistențelor lui Philippe ca Matthew să revină în Franța, Matthew și Diana sunt nevoiți să părăsească Woodstock.

Saint-Lucien, Sept-Tours

Dacă ați citit Cartea pierdută a vrăjitoarelor știți că tatăl lui Matthew este mort în prezent.Însă în 1590 este viu. Matthew este pus la grea încercare fiind nevoit să-l întâlnească pe tatăl lui. În sufletul lui se dă o luptă grea, dar trebuie să o protejeze pe Diana. Diana face față cu brio la viața de la castel. Noi secrete ies la iveala din viața lui Matthew, dar acestea o fac pe Diana să-l înțeleagă mai bine pe Matthew, cel de acum. Dacă la început Philippe nu o agreea pe Diana pe parcurs își schimbă părerea și o adoptă, însemnând-o cu sânge. Ba mai mult decât atât el îi căsătorește pe cei doi, iar aceștia devin în sfîrșit soț și soție în adevăratul sens al cuvântului.. Nici de data asta încercarea de a găsi o vrajitoare pentru Diana nu dă rezultate, iar acest lucru îi forțează să plece și de aici. Despărțirea este dificilă, însă timpul petercut cu tatăl lui îl face pe Matthew să fie alt om, mai bun și care poate să-și accepte destinul.

Alaturi de Matthew și Diana călătorim într-o lume fascinantă și plină de secrete. În călătoria lor trebuie să întâlnească vechi prieteni și dușmani din trecutul lui Matthew. Peripețiile și pericolele se țin lanț. Cei doi sunt nevoiți să fugă, să se ascundă sau să colaboreze cu persoane care nu sunt de încredere. Nimic nu este cum se așteptau să fie.

Vor reuși să găsească manuscrisul și să-l descifreze?

La ce pericole se expun ce doi?

Ce este de fapt Diana și care sunt puterile ei?

Odată cu prezența lor în trecut vor schimba viitorul?

Va fi capabilă Diana să refacă vraja care să-i aducă înapoi în prezent?

Lectură plăcută!

20 thoughts on “Școala Nopții, de Deborah Harkness

  1. Wow, captivanta carte. Și te tine în suspans… Aștept sa citesc și celelalte recenzii, pentru ca știu ca îți vei comanda toate cărțile din aceasta serie ?

    1. Asta este a doua carte, primei i-am scris deja recenzia, iar pe cea de-a treia o citesc acum. Zilele urmatoare revin si cu recenzia. 😉

  2. Am cartea in biblioteca de ceva timp dar nu am apucat sa o citesc. Inca astept sa termin randul de carti de pe noptiera inainte sa ma apuc de ea.

  3. De multe ori aleg si eu carti tot dupa coperta, de multe ori sunt la fel de bune pe cat ma astept. Asa ca, e un filtru destul de bun asta, cu coperta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares