Tot ce trebuie să știi înainte de o rinoplastie

Te-ai gândit că ți-ai dori o rinoplastie, te-ai interesat deja de prețuri și ai cerut recomandări pentru doctori de încredere, însă cât de multe știi despre efectele operației în sine? Este important să te informezi, pentru a nu merge mai departe către operație cu așteptări nefondate.

Citește tot ce trebuie să știi despre o rinoplastie și aruncă o privire și pe https://mobilefix.ro/, în cazul în care ți-ai propus să îți repari și telefonul mobil, astfel încât sa reușești să te informezi direct de pe acesta. Accesând site-ul indicat, vei găsi prețuri accesibile și vei fi mulțumită de calitatea serviciilor prestate.


Vezi, în continuare, 7 informații pe care trebuie să le cunoști înainte de o rinoplastie:

⦁ Rezervă-ți timp pentru a te vindeca

Pune stop oricăror activități timp de 7-10 zile, deoarece vânătăile care vor apărea în urma operației cer timp pentru a se vindeca. De asemenea, așteaptă-te ca fața ta să fie umflată în acest interval. Dacă lucrezi, discută cu angajatorul tău cu suficient timp înainte de operație și ia-ți concediu pentru aceste zile.

⦁ Așteaptă-te la vânătăi și umflături

O operație de rinoplastie aduce cu sine vânătăi în jurul ochilor și umflături în zona nasului și a feței. De aceea, trebuie să aplici regulat comprese reci pe pleoape, în special în primele 3-5 zile după operație. Evită să faci efort și să accelerezi ritmul cardiac pentru a nu pune presiune pe nas.

⦁ Fără ochelari timp de 3-4 săptămâni

Ceea ce unii doctori omit să menționeze este că nu poți purta ochelari în prima lună după rinoplastie. Așadar, optează pentru lentile de contact la 2-3 zile după operație, în cazul în care ai nevoie de ochelari de vedere, și stai cât mai departe de ochelarii de soare!

⦁ Îți trebuie răbdare pentru a vedea rezultatul final

Adevăratul rezultat al rinoplastiei va fi vizibil în 12-15 luni, astfel că trebuie să ai răbdare și să te menajezi. Din nefericire, corpul tău are nevoie de un an pentru a se vindeca și pentru ca reziduurile apărute în urma operației să dispară complet. Nu te panica – dacă ți se pare că nasul tău este asimetric, el își va reveni în intervalul indicat.

⦁ Rinoplastia nu este dureroasă

Sub bisturiul unui chirurg priceput, rinoplastia nu va fi dureroasă. Vei experimenta disconfort și vânătăi, iar căile nazale vor trebui să fie curățate cât mai des posibil (sprayul nazal cu apă de mare este, în special, recomandat).

⦁ Vârful nasului va fi umflat

Ia în considerare faptul că zona din jurul nasului va fi amorțită în următoarele 6 luni după operație. Mai mult decât atât, vârful nasului va rămâne umflat timp de 12-15 luni, ritmul de vindecare fiind diferit de la persoană la persoană. Cu toate acestea, nu trebuie să ai stări febrile, frisoane sau puroi în interiorul căilor nazale. Dacă apar aceste simptome, mergi de urgență la medicul tău!

⦁ Rinoplastia îți poate schimba vocea

Deși se întâmplă foarte rar, persoanele cu o voce nazală ar putea constata că vocea lor va fi diferită în urma operației.
Ține minte toate aceastea și continuă să te informezi înainte de a alege să mergi mai departe cu operația. Odată ce așteptările tale vor fi realiste, nu vei avea cum să fii nemulțumit de rezultatul final!

1 thought on “Tot ce trebuie să știi înainte de o rinoplastie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares