Tinerele Elite, vol. 1 – Marie Lu

Pentru mine  cartea Tinerele Elite, vol 1 – Marie Lu a fost o adevărată surpriză plăcută. Este prima carte pe care o citesc de această autoare și pot să spun că sunt foarte încântată. A reușit să mă facă să-mi doresc să-i caut cărțile, pentru că are un fel aparte de a scrie și de a crea situații neașteptate. Nu m-aș fi gândit că poate să-și lase personajele să facă greșeli teribile și cu atât mai mult, aceste greșeli să fie fatale pentru ceilalți. De la o pagină la alta m-a făcut să trec prin numeroase stări, de la bucurie la tristețe, de la nostalgie la fericire, de la groază la mulțumire. Această serie se va dovedi una dintre cele mai palpitante din câte am citit. Nu o să vă dau prea multe detalii din carte pentru că aș strica planul autoarei.

 

Signorina Adelina Amouteru este unul dintre puținii copii care au supraviețuit îngrozitoarei febre a sângelui, molima care a ucis mai bine de o treime din populația Kenetterei. Cei rămași au fost însemnați în cele mai stranii moduri și au căpătat puteri atât de mari și neobișnuite, încât oamenii au început să îi considere făpturi din altă lume. Pentru unii sunt adevărați demoni, monștri aducători ai nenorocului, malfetto, iar pentru alții, preaiubiți copii ai zeilor, Tinere Elite…

 

 

Titlu: Tinerele Elite, vol. 1

Autor: Marie Lu

Editura: Corint

Aparitie: 2018

Nr de pagini: 368

O găsiți la Editura Corint

 

În Kenettra, molima numită febra sângelui, a ucis o treime din populație. Cei care au suferit de această bolă și au supraviețuit, au fost foarte puțini. Iar aceștia au fost însemnați în cele mai stranii moduri și au căpătat puteri neobișnuite. Cei mai mulți dintre oameni îi consideră niște ciudățenii periculoase și se feresc de ei. Pe lângă faptul că aproape toți se feresc de ei, aceștia mai trebuie să se împace și cu denumirea data: malfetto.

Adelina Amouteru este una dintre supraviețuitorii febrei sângelui și viața i-a devenit un chin alături de tatăl și sora ei. Ea a fost însemnată într-un mod sinistru, și-a pierdut un ochi și părul are o culoare tare ciudată. Prin felul ei iese în evidență oricât ar încerca să ascundă că este un malfetto. Tatăl ei se poartă groaznic cu ea și chiar încearcă să o vândă. Acest fapt o sperie și Adelina fuge. Dintr-un nefericit accident își ucide tatăl, iar apoi devine o fugară.

 

Ce viitor au Tinerele Elite?

Dacă pentru unii malfetto sunt niște ființe îngrozitoare, pentru alții aceștia sunt preaiubiții copii ai zeilor, Tinerele Elite. Norocul Adelinei o aduce printre Tinerele Elite și viața ei începe să se schimbe. Niciodată nu ar fi crezut că avea să fie apreciată de cineva și că va fi chiar plăcută. Printre cei asemenea ei, ea chiar se îndrăgostește, însă pentru unele greșeli va plăti foarte scump. Unii vor fi alături de ea, iar alții o vor blama. Adelina nu mai este făptura firavă care lăsa capul jos și era umilită, ea va lupta și își va dovedi curajul.

 

Oare va reuși Adelina și societatea Tinerelor Elite să câștige în fața Inchiziției?

Ce preț vor trebui să plătească Tinerele Elite?

Va supraviețui Adelina?

Cine este cea care se va dovedi un malfetto și va veni în ajutorul Adelinei?

Ce se va întâmpla cu prințul moștenitor izgonit pentru că este un malfetto?

Este o carte cu multe răsturnări de situații și acțiune la tot pasul. Autoarea te va face să nu poți lăsa cartea din mână până la final. Recomand cu tot dragul Tinerele Elite, vol. 1 – Marie Lu.

 

Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares