Recenzie: Pisicile razboinice – Vremuri intunecate, Erin Hunter

Iata ca am ajuns la volumul sase din seria Pisicile razboinice – Vremuri Intunecate, Erin Hunter. Stiti bine ca m-a fermecat aceasta serie si abia astept sa citesc toate volumele. Din pacate urmatorul volum nu a aparut la noi, dar sper sa apara curand.

16195311_1440393175993087_8038295280799245699_n

Fostul pisoi de casa, Roscovanul s-a dovedit a fi puternic si descurcaret in padure. Dupa ce a fost primit ca ucenic in Clanul Tunetului sub numele de Laba de Foc, iar apoi a primit numele de razboinic Inima de Foc. Loialitatea, vitejia si istetimea l-au adus pana la rangul de secund al clanului. Dupa tradarea lui Gheara de Tigru lidera clanului si-a pierdut increderea in toate pisicile si s-a izolat, astfel aproape toate indatorilrile au cazut in sarcina lui Inima de Foc. Gheara de Tigru ajuns liderul Clanului Umbrelor a pregatit o ambuscada celor din Clanul Tunetului atragand o haita de caini spre tabara lor. Inima de Foc a aflat si a reusit sa evite aceasta tragedie.

Incercand sa-l salveze pe Inima de Foc, Stea Albastra cade in rau impreuna cu cainele si este salvata de Inima de Foc si cei doi pui ai ei din Clanul Râului. Inainte sa moara Stea Albastra a fost iertata de acestia si i-a spus lui Inima de Foc ca va fi un lider maret. In cele din urma, cel care fusese candva un pisoi de casa ajunge chiar liderul Clanului Tunetului, sub numele de Stea de Foc. Dar, tocmai acum, luptele pentru onoare si teritoriu devin din ce in ce mai incrancenate, iar indoielile si tradarea afecteaza toate clanurile. Pisicile din padure traiesc vremuri intunecate.

Inima de Foc isi primeste cele noua vieti de la Clanul Stelelor intr-un ritual impresionant si la final Stea Albastra ii spune ceva acestuia, dar pe care nu reuseste sa o inteleaga. Pentru a-si salva clanul, Stea de Foc trebuie sa inteleaga profetia lor: „Cele patru vor deveni doua. Leul si tigrul se vor infrunta in lupta, iar sangele va domni in padure”. Stea de Tigru a reusit sa o convinga pe lidera Clanului Râului sa se alieze si sa formeze un nou clan: Clanul Tigrilor unde au fost invitati si Clanul Vantului si Clanul Tunetului, insa acestia au refuzat.

Pentru ca nu au fost de acord sa intre in noul clan, cei din Clanul Vantului si Tunetului au fost nevoiti sa se alieze si sa se prezinte la locul stabilit pentru lupta. Dar, situatia s-a schimbat dramatic cand Stea de Tigru a venit cu noi aliati: Clanul Sangelui. Inima de Foc a incercat sa rezolve totul pe cale amiabila insa Stea de Tigru a poruncit ca Clanul Sangelui sa-i atace pe inamici.Numai ca liderul clanului Sangelui, Napasta nu a fost de acord cu el si pana la urma a ajuns sa-l omoare fix pe Stea de Tigru. Dupa ce au vazut cum liderul lor si-a pierdut toate cele noua vieti dupa ce a fost ranit grav de Napasta, cei din Clanul Tigrilor au fugit speriati.

Napasta avea un clan foarte periculos si le-a spus celor ramasi sa plece din padure ca aceasta le apartine lor de acum inainte. Inima de Foc si liderul Clanului Vantului au decis ca vor lupta impotriva lui Napasta. Oare vor reusi acestia sa-i izgoneasca din padure pe cei din Clanul Sangelui? Oare profetia se va adeveri si in padure va domni sangele?  Din randul clanurilor se vor ridica noi eroi, iar unii dintre acestia isi vor gasi sfarsitul. Oare cine vor fi cei care ne vor parasi chiar la sfarsitul acestui volum? Sa fie unul dintre ei chiar Stea de Foc?

Ramane sa aflati citind volumul sase din seria Pisicile Razboinice- Vremuri Intunecate, Erin Hunter. Merita citita!!!

P. S Eu mor de ciuda ca nu a aparut inca volumul 7 🙁

 

35 thoughts on “Recenzie: Pisicile razboinice – Vremuri intunecate, Erin Hunter

    1. Da, sa stii ca grav rauuuuu :)))))))) Imi vine sa-i bat pe cei care nu au publicat inca urmatorul volum.

    1. Nu le-am terminat :)))) numai astea 6 sunt aparute la noi 🙁 … pana la 26 de volume mai am, cred ca pana la 40 de ani sa tot citesc :)))

    1. Ti-o recomand, dar poti sa mai astepti putin sa apara mai multe volume. Abia sunt 6 la noi si pana la 26 eheeeiiii mai avem de asteptat, iar asteptarea este urata.

  1. Vad ca iti plac mult de tot pisicile astea. Eu inca nu am inteles de ce, dar cine stie, poate ma prinde si pe mine genul asta pana la urma,

  2. Nu a aparut la noi tradus sau nu a aparut deloc? In locul tau eu mi-as lua varianta in engleza daca a aparut, eu nu am rabdare sa astept. Asa ma enerveaza cand termin o carte si aflu ca are continuare…de obicei nu ma documentez in avans ce citesc si ma apuca groaza,mai ales daca continuarea nu e inca scrisa :)))

    1. Poti citi recenziile la toate volumele ( cele 6 aparute la noi) pe blog la mine 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares