Afara este frig asa ca merge de minune o ciorba taraneasca de porc acrita cu Maggi Bors cu legume. Va invit sa vedeti cat de usor se prepara si cat de gustoasa este. Ciorba este gatita dupa o reteta de pe maggi.ro
– 1 kg carne de porc ( eu am pus oase cu carne),
– 3 cartofi potriviti,
– 2 cepe,
– 2 ardei grasi,
– 250 gr fasole verde,
– 2 morcovi,
– 1 pastarnac,
– 1/2 telina,
– 100 ml ulei,
– 2 linguri pasta de gogosar/tomate
– 2 linguri de Maggi Bors cu legume,
– 1 cubulet Maggi cu legume,
– 1 lingura leustean uscat.
Se spala carnea de porc ( oasele cu carne, in cazul meu) si se pune in apa la fiert. Prima data se spumuieste si apoi se adauga o cana de apa rece pentru a opri spumarea.
Zarzavatul il taiem dupa preferinte ( mie imi place sa fie mai marisor si cubulete) si il calim separat in 100 ml ulei. Zarzavatul calit se adauga peste carne impreuna cu un cubulet Maggi cu legume si se lasa pe foc pana cand toate ingredientele s-au fiert bine. Inainte cu 15 minute de a fi gata se adauga pasta de gogosar/tomate.
Se adauga MAGGI Bors cu legume, se mai lasa se dea in clocot, iar apoi se stinge focul.
La final, se adauga leusteanul.
Pofta buna!
tu gatesti la fel ca mama. E sa rosie ciorba ta, de zici ca e de rosii. Pacat de carnea aia, asa ar zice Dan al meu :)))
Delicioasa.