Instrumente mortale: Orasul Focului Ceresc – vol.VI, de Cassandra Clare

Nici nu-mi vine sa cred, ca am ajuns la finalul seriei. Intr-o singura luna am reusit sa termin seria Instrumente mortale, seria Dispozitive infernale si primul volum din noua serie Uneltiri Intunecate, toate in format 150×230 mm si peste 400 de pagini fiecare, unele chiar peste 600 🙂 Insa, aceste doua aspecte nu au contat pentru mine, mi-au placut foarte mult aceste serii si abia astept sa apara urmatoarele volume din noua serie. Mi-am achizitionat si cartea Cronicile lui Magnus Bane, pentru a afla si povestea lui. Magnus a fost prezent in toate seriile si il ador pe acest magician. Intreaga serie o puteti gasi pe Libris.ro la preturi fenomenale.

Instrumente mortale: Orasul Focului Ceresc – vol. VI , de Cassandra Clare

Dupa ce Clary a reusit sa rup vraja care il tine legat pe Jace de Sebastian cu ajutorul sabiei Slavita, Sabia Arhanghelului Mihail si nefilimi convertiti au fost ucisi, toata lumea a revenit la Institut. Jace a reusit sa scape, chiar daca Clary a infipt Slavita in el, insa in corpul lui a ramas Foc Ceresc din Slavita. Au loc interogari asupra tuturor celor care au luat parte la batalia cu Sebastian, dar nimeni nu reuseste sa-i ia urma. Sebastian incepe sa atace Institulele vanatorilor de umbre din alte orase si ii transforma pe vanatorii de umbre ii supusi lui cu ajutorul Pocalului mortal. Cand acesta ataca si Institutul din New York, copiii familiei Blackthorn si Emma Carstairs reusesc sa scape printr-un portal si ajung in Idris, insa tatal lui este convertit si fratele lor mai mare este luat prizonier.

Vanatorii de umbre sunt chemati de urgenta in Idris pentru ca Sebastian sa nu-i mai poata ataca si converti. Are loc un consiliu si este interogat cel mai mare dintre copii Blackthorn care a fost prezent in Institut cand Sebastian a atacat. Ceea ce acesta le relateaza ii ingrozeste pe toti si incep pregatirile pentru razboiul cu Sebastian, desi nu reusesc sa-i ia urma. Sebastian este diabolic si isi doreste sa distruga intreaga lume.

Atacul lui Sebastian la Citatdela de Diamant la Surorile de Fier a indus in eroare Conclavul si numarul de vanatori de umbre trimisi este mult prea mic. Clary si Jace se duc fara permisiunea Conclavului in lupta, dar Clary este prinsa de Amatis, iar Jace cu ajutprul Focului Ceresc pe care il are in corp reuseste sa doboare vanatorii de umbre convertiti. Clary reuseste sa scape de Amatis, dar Jace este ranit de Sebastian si Clary abia reuseste sa il ajute.

Clary, Jace, Alec, Isabelle si Simon reusesc sa afle de la Emma Carstairs ca Sebastian se ascunde in tinutul demonilor, iar ei sunt hotarati sa il gaseasca. Pentru a ajunge pe taramul demonilor ei trebuie sa treaca pe la Curtea elfilor, insa cand ajung aici o surprind pe Regina discutand cu Gwyn din Vanatoarea salbatica si afla ca elfi sunt aliatii lui Sebastian. Alec il ucide pe Merlion si Jace ii cere Reginei sa le arate drumul spre taramul demonilor. Razboiul este pe cale sa inceapa.

Il va anunta Regina pe Sebastian de sosirea celor 5 pe taramul demonilor, desi a jurat ca nu o va face?

Vor reusi cei 5 sa ajunga pe taramul demonilor?

Ii va cruta Sebastian pe Luke, Magnus, Raphael si Jocelyn?

Vor reusi sa-l invinga pe Sebastian si aramata lui de intunericiti si demoni?

Va reusi Jace sa controleze Focul Ceresc care se afla in corpul lui?

Varcolacii si Vampirii vor trece ca elfi de partea lui Sebastian sau ii vor sprijini pe vanatorii de umbre?

Ce se va intampla cu copii Blackthorn? 

Vor reusi vanatorii de umbre sa supravietuiasca razboiului?

Raspunsurile le puteti afla citind ultima carte din seria Instrumente mortale: Orasul Focului Ceresc, de Cassandra Clare pe care o gasiti la Libris.ro Aceasta este ultima carte din aceasta serie, dar povestea copiilor Blackthorn o puteti afla in noua serie Uneltiri intunecate, primul volum aparut la noi este Doamna de la Miezul Noptii, de Cassandra Clare.

Lectura placuta!

19 thoughts on “Instrumente mortale: Orasul Focului Ceresc – vol.VI, de Cassandra Clare

  1. Ai o colectie superba aici. Am citit si eu una si chiar mi-a placut. Cred ca eu am inceput cu cireasa de pe tort, Magnus, dar am prins gustul si vreau o felie mai mare….

  2. Doamne! Citesti in draci :))) te invidiez, sa stii. As vrea si eu dar nu prea reusesc sa imi fac timp. Vreau sa continui cu urzeala tronurilor… Mai am 8 volume. Ufff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares