Cartea Vieții, de Deborah Harkness

Astăzi am reușit să termin și ultimul volum al seriei, Cartea Vieții, de Deborah Harkness. Primele două volume mi-au plăcut foarte tare, așa că nu aveam cum să abandonez ultima carte. Acțiunea ia amploare și amănunte noi ies la suprafață. După ce Diana a reușit să descopere că nu este o simplă vrăjitoare, ci o țesătoare puternică, lucrurile s-au schimbat. Timpul petrecut în Anglia anilor 1590 i-a schimbat pe cei doi, dar și pe ceilalți de acasă. Proaspăt întorși din călătoria în timp, Diana și Matthew Clairmont( Philippe i-a căsătorit) sunt așteptați de cei dragi, dar și de noi dușmani. Vestea că Diana poartă în pântec gemeni provoacă o mare bucurie, dar această bucurie este umbrită de vestea tristă a morții lui Em.

Călătoria în timp a fost benefică pentru cei doi, însă acțiunile lor au produs schimbări și în prezent. Nu au reușit să păstreze Manuscrisul Ashmole 782 în trecut, dar speră să-l găsească în prezent. Ceea ce știu este că trebuie să găseasca cele 3 pagini lipsă din Manuscris, apoi vor găsi Cartea Vieții. Matthew și Diana le ascund deocamdată tuturor noile ei puteri, iar pe Cora o prezintă ca un mic suvenir din Anglia elisabetană. Apariția lui Baldwin, capul familiei Clairmont, ii face pe toți nervoși, dar se supun acestuia. Pentru că vestea despre gemenii Dianei s-a răspândit, dar și pentru că apare fiul lui Matthew, Benjamin, aceștia sunt nevoiți să se retragă la casa familiei Bishop.

În casa familiei Bishop totul pare normal, însă toți sunt conștineți de ce pericole îi paște. Odată cu venirea în vizită, bunului ei prieten Chris, lucrurile încep să se așeze pe făgașul care trebuie. Acesta vine cu noi idei și, deși cam reticent, Matthew acceptă să colaboreze cu el. Căutările paginilor lipsă se întețesc, iar cercetările științifice iau amploare in privința bolii furiei sângelui, de care suferă Matthew. O nouă pagină le este oferită chiar de fiul lor din trecut, Jack, devenit între timp vampir. El este stră-nepotul lui Matthew și sufera de aceeași boală ca și el. Din păcate Jack fusese folosit de către Benjamin pentru a comite nenumarate crime în rândul oamenilor. Diana îl acceptă imediat pe băiat, exact ca și în trecut, dar când Balwin îi cere lui Matthew să-l ucidă, ea îi cere un lcuru aproape imposibil lui Matthew.

Cei din neamul Clairmont nu au de luptat numai contra lui Benjamin, ci și împotriva Congregației. Pentru a își proteja perechea și copiii, Matthew face un plan riscant, dar nu se știe dacă va avea și succes. Diana este protejată de faptul că Balwin a recunoscut-o ca fiică a lui Philippe, și sora a lui.  Ies la iveală secrete terifiante în ceea ce îl privește pe Benjamin, dar și pe alți membri ai Congregației.

Cine are cea de-a treia pagină lipsă din vestitul manuscris Ashmole 782?

Va reuși Diana să recheme manuscrisul acum cu noile puteri dobândite?

Cine o va sprijini în toată cautarea paginilor lipsă, a manuscrisului?

Vor fi până la urmă prieteni, prieteni sau vor deveni dușmani?

Ce este până la urmă Cartea Vieții?

Vor reuși Chris și echipa lui de studenți să descopere un leac pentru boala furia sângelui?

Se vor adeveri vestitele premoniții ale vrăjitoarei Ursula despre noi începuturi?

Vor supraviețui bebelușii Dianei? Oare cum sunt ei: vampiri sau vrajitori?

Va fi Benjamin învins?

Vă recomand cu drag aceasta serie: Cartea pierdută a vrăjitoarelor, Școala Nopții și Cartea Vieții, de Deborah Harkness, pe care le găsiți la reduceri pe Libris.ro

Lectura placuta!

16 thoughts on “Cartea Vieții, de Deborah Harkness

  1. Nu am citit această serie, dar pare destul de complexă și bine scrisă. Am sesizat că aceste 3 cărți sunt destul de populare și lăudate. ?Faină recenzia!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares