Alegerea (Alegerea #1) de Kiera Cass

Încă o serie începută care mi-a trezit interesul de la primele pagini. Sincer, nu știu ce așteptări aveam de la Alegerea (Alegerea #1) de Kiera Cass , dar știu că mi-au fost mult întrecute. Avem de-a face cu o societate distopică, care este împărțită în Caste, fiecare având un rol în societate. La acest aspect văd ceva asemănări cu Divergent, dar rsetul diferă foarte mult. O poveste de dragoste care ne ține cu sufletul la gură până la ultima pagină. Mă bucur că am descoperit seria așa târziu pentru că nu aș fi avut răbdare atâția ani să apară fiecare volum. Primele 3 volume le-am achiziționat de la Editura Corint, iar azi am văzut că a apărut și cel de-al patrulea. Abia aștept să pun mâna pe el.

Alegerea (Alegerea #1) de Kiera Cass

Așa cum vă spuneam la început avem de-a face cu o societate împărțită în Caste, unde legea este mai presus de orice. America Singer în vârstă de 16 ani trăiește în Illeá și face parte din Casta Cinci. Fiecare Castă are un anumit rol în societate, iar Casta Cinci este cea a artiștilor. Nici bună, dar nici rea, undeva la mijloc. Până aici ați spune că e totul în regulă, nu? Dar, nu e chiar așa. Regulile societății sunt stricte și viețile tuturor sunt controlate prin aceste numere. Făcând parte dintr-o Castă trebuie să îi urmezi întocmai regulile. Fiecare își dorește să urce pe scara ierarhică și să ajungă cât mai aproape de Casta Unu pentru a-și îmbunătăți traiul.

America Singer este o fată veselă și sociabilă. Ea urmează regulile Castei, însă face greșeala să fie iubita unui băiat dintr-o Casta Inferioara, Nr.6, cea a servitorilor. Timp de 2 ani și-au ținut relația secretă, dar aceasta i-a sfârșit după ce Aspen o convinge pe America să participe la  vestita competiție numită Alegerea. America își refuză mama, dar când Aspen îi spune să participe, ea acceptă. Este convinsă că nu va trece nici măcar de prima alegere, care chipurile ar fi prin tragere la sorți. Distrusă după terminarea relației, America se pregătește să participe la competiție. Știe sigur că va fi trimisă cât mai curând acasă, dar măcar șederea ei la palat le va aduce sume bunicele părinților ei.

Va rămâne America în competiție sau va pleca acasă?

Alături de celelalte 34 de participante America sosește la palatul regelui. O lume fascinantă își va deschide porțile pentru aceste fete. Luxul cu care sunt înconjurate o să le facă pe fiecare să-și dorească să ajungă la inima prințului. America în schimb abia așteaptă să plece acasă, ea nu are de gând să fie marioneta unui îngâmfat, asa cum îl crede pe prinț. Însă ea are o mare surpriză în ceea ce îl privește pe prinț și lucrurile încep să se schimbe pentru ea. Prințul este fascinat de America, dar ea este sinceră și îi spune tot adevarul despre trecutul ei. Între cei doi se naște o prietenie sinceră, iar când rebelii atacă palatul, America ea singura care află totul despre ei. Viața la palat este frumoasă, dar după cel de-al doilea atac al rebelilor în competiție rămân numai 6 fete.

Oare America se află printre cele șase participante rămase în competiție?

Va reuși America să-l uite pe Aspen și să se îndrăgostească de prinț?

Marlee este cu adevărat prietena ei sau se preface?

Cine va avea de suferit în timpul atacurilor rebelilor?

O poveste fascinantă de iubire și strategie, o carte care se citește foarte ușor și care este foarte captivantă. Merită să citiți Alegerea de Kiera Cass. Eu deja am început volumul doi al seriei Alegerea , Elita. Abia aștept să aflu continuarea poveștii.

Lectură plăcută!

19 thoughts on “Alegerea (Alegerea #1) de Kiera Cass

    1. Da, asa m-am gandit si eu 😀 insa apoi am aflat ca poarta numele in amintirea SUA 😀 …aceasta a disparut dupa Cel De-al Patrulea Razboi Mondial. 😉

  1. Am fost fascinata mereu de lucrurile care ma intriga, anume ierarhizarea pe caste. Nu sunt de acord cu un altfel de sistem, insa ma fascineaza cei care reusesc sa traiasca astfel. Cartea pare foarte interesanta. Sincer, daca as fi America, l-as alege pe print. Acum 10 ani l-as fi ales pe Aspen. Sper ca America sa ia decizia cea mai buna pentru ea. :)))

  2. Spre rusinea mea nu am citit nici Divergent, dar nici nu am vazut filmele :)) Tocmai pentru ca vreau sa le citesc. Si aceasta carte, ca si DIvergent, mi se pare ca se aseamana seriei The hunger games. Cumva, toti autorii, recent, s au axat pe acest subiect. Cred totusi ca mi ar placea.

  3. Cartile cu povesti de dragoste sunt preferatele mele.Coperta este cea care te face sa pui mana pe carte iar continutul te face sa nu o mai lasi din mana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares