22

Legământul iubirii, de Amanda Quick

Oricât de mult am început să îndrăgesc romanele fantasy, nu pot renunța nici la romanele de dragoste. Ultima dată mi-am luat de la Libris.ro și romanul Legământul iubirii, de Amanda Quick. Un roman care mi-a depășit toate așteptările. Amanda reușește de fiecare dată să mă surprindă plăcut cu poveștile ei de dragoste împletite perfect cu istoria. Amanda Quick este una dintre autoarele mele preferate și oricând am ocazia achiziționez romanele ei.

Legământul iubirii, de Amanda Quick

În Legământul iubirii, de Amanda Quick avem parte de o poveste de dragoste fascinantă. Hugh cel Neînduplecat află că piatra verde pe care o caută se află în posesia lui Lady Alice. Pentru a o lua el le face o vizită, iar toată lumea este îngrozită de ce va face Hugh când va afla că piatra nu mai este în posesia lui Lady Alice. Sarcina de a-l anunța pe acesta de pierderea pietrei îi revine lui Lady Alice. Aceasta pregătește un ospăț așa cum se cuvine pentru vizita lui Hugh cel Neînduplecat. Foarte curajoasă ea îi propune un târg, iar Hugh îl acceptă, cu mici modificări. În schimbul ajutorului dat pentru a găsi piatra verde, Lady Alice îi cere lui Hugh să îi finanțeze studiile fratelui ei, Benedict, și să-i dea o ei o zestre pentru a putea intra la mănăstire.

Cu prima condiție este de acord, dar pentru a doua Hugh îi cere ca întâi ea să joace rolul logodnicei lui până în primăvară, apoi va face ce va dori ea. Deși i se pare cam ciudată cererea asta, Lady Alice acceptă târgul.Hugh îi cere să-l însoțească imediat acasă la el, după ce găsesc piatra verde. Ca să nu-i fie compromisă reputația, ei fac și o logodna rapidă. Alice vede această logodna ca pe o joacă, însă Hugh vrea cu orice preț ca logodna să devină una adevărată. Imediat după logodnă pornesc spre Ipstoke, unde crede Lady Alice că se afla trubadurul Gilbert, cel care îi furase piatra. Ajungând la Ipstoke Hugh află că vărul lui Vicent de Rivenhall luptă la turnir, așa că se alătura și el turnirului. Lui Alice i se pare o prostie acest turnir, așa că pornește de una singură în căutarea pietrei.

Este oare adevărată legenda despre comoară?

Ajunge să găseasca piatra verde, dar în ultimul moment este atacată de doi ticăloși, care doreau piatra. Din fericire, High află de pericolul în care se află Alice și abandonează lupta, înainte de a începe, pentru a o salva.După salvarea lui Lady Alice și a pietrei, pornesc spre casă, la Scarcliffe. Aici Hugh le arată tuturor sătenilor piatra verde și le promite să fie un stăpân bun. El va avea grijă ca piatra verde să fie în siguranță. Piatra verde este o legendă printre sătenii din Scarcliffe și recuperarea ei îi face să aibă încredere în noul stăpân, mai ales că acest a venit împeună cu o logodnică. Alice se împrietenește rapid cu maica stareță Joan, dar nu-l place pe călugărul Calvert.

Sosirea lor la moșie este văzută ca un lucru de bun augur. Însă Hugh își dă seama că Alice este indiferent de ce se întâmplă cu moșia și oamenii de aici. Aflând că Seniorul lui este grav bolnav, Hugh o lasă pe Alice la conducerea moșiei și pleacă. Între timp lucrurile iau o întorsătura neașteptată. Alice află mai multe despre ura dintre Hugh și vărul lui, despre legenda comorii care se ascunde undeva pe moșia lor, dar și despre noi dușmani.

Cine sunt de fapt dușmanii?

Îi va ajuta Alice pe fiul și pe soția lui Vicent de Rivenhall când află că aceștia au fost ocupați cu sila de Sir Eduard?

Cine încearcă să-l otrăvescă pe Hugh?

Va reuși Hugh să se căsătorească cu Alice sau aceasta va intra la mănăstire?

Benedict va studia sau își va alege altă meserie?

Va fi găsită comoara sau ea este numai o legendă?

lucruri privite de jos in sus

22 Comments

  1. O carte potrivită pentru vremea de afara. Ce poate fi mai bine decât o cana cu ceai si o carte buna.

  2. Mă bucur că te-a încântat această lectură! Am auzit multe despre Amanda Quick, dar nu i-am testat cărțile romantice. Poate pe viitor. 😘

  3. Trebuie sa ma pun pe citit cat mai repede. Ca sa ajung sa termin ceea ce mi-am propus de citit si sa pot adauga si alte lecturi. Cum ar fi aceasta carte,care pare tare interesanta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.