16

Experimentul Angel (Maximum Ride, vol. 1) de James Patterson

Așa cum vă spuneam, eu am citit această seria Maximum Ride aiurea, insă mi-a plăcut foarte mult. Mă bucur că am ales să o citesc, chiar dacă este recomandată pentru adolescenți. Păi, ce e obligatoriu să o citească numai adolescentii? Eu ce am avut, dacă am citit-o? M-am bucurat din plin de aventurile copiilor pasăre și cu siguranță se vor bucura și puștii mei când vor fi capabili să citească. Mulțumesc pe această cale Editurii Corint pentru că mi-a oferit aceste minunate cărți. Experimentul Angel (Maximum Ride, vol. 1) de James Patterson m-a ajutat să înțeleg multe amănunte care îmi erau neclare, ținând cont că am început cu volumul doi. Este o carte care se citește foarte ușor și care nu te lasă să o pui pe noptieră fără să citești cât mai mult din ea.

Experimentul Angel (Maximum Ride, vol. 1) de James Patterson

Titlu: Experimentul Angel (Maxim Ride, vol. 1)

Autor: James Patterson

Editura: Corint

An apariție: 2012

Traducere: Silviu Genescu

Număr de pagini: 448

 

 

 

Cei șase copiii-pasăre trăiesc în casa lui Jeb, cel care i-a salvat din Școală. Cei șase au fost crescuți într-un laborator-închisoare, ca șobolanii în cuști, fiind supuși unor experimente teribile și aducându-li-se modoficări genetice. Acum ei au aripi să zboare și puteri uimitoare, pe care le vor descoperi mult mai bine pe parcurs. Din păcate, în urmă cu doi ani el a dispărut și ei îl cred mort. De atunci Max este lidera stolului, fiind cea mai mare dintre ei și are numai 14 ani. Fang este secundul lui Max și este mai mic ca ea cu 4 luni. Iggy este orb și are aproape 14 ani, Nudge de 11 ani, Gasman de ani si Angel de numai 6 ani.

Max are mereu același coșmar: este urmărită de Eliminatorii și de câini, iar ea nu are de ales decât să sară în gol. Acesta este și coșmarul cu care începe cartea, apoi urmează să găsim o familie neobișnuită formată din șase copiii-pasăre, care trăiesc liniștiți departe de lume. Ei merg să culeagă fragi, dar sunt atacați de dușmanii lor cei mai de temut: Eliminatorii. Aceștia luptă, dar din păcate, nu au șanse contra Eliminatoriilor. Printre Elimantorii se afla și fiul lui Jeb, Ari, care acum era transformat într-un Eliminator, nu tocmai cum trebuie. Angel este luată, iar ceilalți sunt foarte supărați. După ce șocul trece, încep să pună la cale planul de salvarea a lui Angel. Se văd nevoiți să-i lase pe Iggy și Gasman acasă, iar ceilalți se îndreaptă către California, unde se află Școala.

Vor reuși să o salveze pe Angel?

Angel se trezește și realizează că se află din nou la Școală. Este ținută într-o cușcă și alături mai sunt doi copii-mutanți, speriați. Ea poate citi gândurile tuturor așa că își dă seama că aceștia sunt bucuroși că nu sunt ei cei luați de către ,,halatele albe,,. Sosirea celor doi doctori/savanți/halate albe nu prevestea nimic bun, mai ales că aceștia erau tare încântați de capturarea lui Angel, abia așteptau să o studieze. Angel este speriată, dar încearcă să facă pe curajoasa, deși știe ce o așteaptă. Experimentele la care va fi, din nou, supusă, o îngrozesc, dar speră ca restul stolului să vină cât mai repede după ea.

Va rezista Angel la ce este supusă în Școală?

Iggy și Gasman acceptă faptul că au fost lăsați acasă sau vor pleca după restul stolului?

Cine este doctorița Martinez și de ce o ajută pe Max când este rănită?

De ce sau de cine este Max rănită?

Ce s-a întâmplat de fapt cu Jeb?

Este el un trădător sau nu?

Moare Ari sau este salvat?

Vor reuși Max, Fang și Nudge să o găsească și să o salveze pe Angel?

 

 

lucruri privite de jos in sus

16 Comments

  1. Vai, ce veche este această carte!!! Aproape că uitasem de ea. Am citit-o când eram mai mică și nu mă impresionase în mod special, dar avea niște idei interesante pe alocuri. Este o serie destul de mare parcă….😊

  2. Nu este o carte pe stilul meu insa felul in care tu i.ai facut recenzia este superb!! Cu drag le citesti, indiferent daca genul cartii te atrage sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.