Atingerea umbrei ( Academia Vampirilor #3, Partea 1) de Richelle Mead

Pe timpul verii timpul îmi este destul de limitat. Am foarte mult de muncă prin curte, ocupată cu cei doi copilași drăgălași și cu blogul. Timpul pentru citit s-a cam scurtat și abia târziu seara mai prind câteva ore libere să citesc. Luna aceasta am primit de la Libris.ro: Atingerea umbrei ( Academia Vampirilor #3, Partea 1) de Richelle Mead și Diamantul de la Miezul Nopții ( Tronul de Cleștar #2) de Sarah J. Maas. M-am tot avântat în mai multe serii de cărți și încep să obosesc, așa că m-am hotărât să termin seria Academia Vampirilor, apoi să continui cu celelalte.

Titlu: Atingerea umbrei (Academia Vampirilor #3, Partea 1)

Autor: Richelle Mead

Editura: Leda

An apariție: 2012

Număr de pagini: 288

O găsiți pe Libris.ro

 

 

Rose are parte de o scena fierbinte, crezând că visează, dar reușește cumva să-și dea seama că nu este visul ei, ci realitatea Lissei. Cu dificultate reușește să se retragă din mintea Lissei și apoi iese afară la aer pentru a-și reveni. În curte o găsește Dimitri certând pentru că a ieșit afară, deși acest lucru este interzis la Academie. În timpul discuției lor merg pentru a intra în academie, însă Dimitri este chemat de Alberta pentru a discuta cu el. Rose se pitește  pentru a nu fi descoperită și le ascultă discuția aflând astfel că se apropie procesul lui Victor. Este surprinsă să afle că acesta va avea parte de un proces, dar și mai surprinsă este de faptul că ea și Lissa nu sunt chemate să depună mărturie.

Îi cere socoteală lui Dimitrie , dar acesta nu are nici o putere de decizie și nu o poate ajuta. Mergând spre internat îl vede pe Mason, dar este convinsă că din cauza oboselii are vedenii. Mason este mort și fantomele nu există sau există? Cert este că Rose nu spune nimănui despre această întâmplare, iar acest fapt îi va aduce ceva probleme cât de curând. Pregătirea dhampirilor este în toi și începe perioada de 6 săptămâni pentru practica de teren. Fiecare dhampir va fi repartizat unui moroi de care trebuie să aibă grijă în permanență și să-l apere de atacurile strigoilor ( simulate de către gardienii academiei).

De ce nu reușește Rose să-l apere pe Christian în timpul atacului simulat al strigoilor?

Rose așteptă cu nerăbdare să își intre în rolul de gardian al Lissei, dar are parte de o surpriză neplăcută. Lissa i-a fost repartizată altui dhampir, iar ei i-a fost repartizat Christian. Acest lucru o nemulțumește și protestează vehement, dar nu are încotro și trebuie să accepte. Ținând cont că nu prea îl poate suferi pe Christian, Rose își dă seama că nu este chiar atât de rău în a fi gardianul lui. La primul atac simulat asupra lui Christian, Rose rămâne blocată și pică testul. Faptul că nu l-a apărat pe Christian îi aduce  mulțime de probleme din partea conducerii academiei.

Oare Rose îl urăște așa mult pe Christian de nici măcar nu a încercat să-l apere de atacul simulat al strigoiului?

Va fi dată afară Rose pentru că nu și-a îndeplinit rolul de gardian a lui Christian?

Chiar există fantome sau Mason este doar închipuirea lui Rose?

Va fi eliberat sau nu Victor după proces?

Vor ajunge Rose și Lissa la procesul lui Victor?

Dimitri și Rose vor reuși să înceapă o adevărată relație?

Este Lissa în pericol, din nou?

14 thoughts on “Atingerea umbrei ( Academia Vampirilor #3, Partea 1) de Richelle Mead

  1. nu mai ai timp??? tuuuuu??? cum se face? :)) lasand gluma la o parte, as vrea si eu sa ma apuc sa citesc seria asta. am parcurs doar primul volum, iar acum parca mi-ai adus aminte cum e sa citesti carti cu vampiri

  2. Recunosc, nu-mi plac cărțile (nici filmele, dar mai trec peste) cu și despre vampiri. Recenzia ta este interesantă, nu zic că m-a convins sută la sută, dar, este posibil.
    🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares