Diamantul de la Miezul Nopții (Tronul de Cleștar, vol.2) de Sarah J. Maas

Luna aceasta am citit și Diamantul de la Miezul Nopții ( Tronul de Cleștar, vol.2) de Sarah J. Maas pe care am primit-o de la Libris.ro Primul volum Tronul de Cleștar a reușit să mă fascineze atât de mult încât să-mi doresc să citesc toate volumele seriei. Rar se întâmplă să nu termin seriile începute, dar s-a mai întâmplat, de data asta nu e cazul. Povestea Celaenei Sardothein, asasina Regelui din Adarlan m-a ținut cu sufletul la gură pe tot parcursul volumului. Știam că aceasta nu îl are la inima pe Rege, dar nu mă așteptam să facă tot ce a făcut în Diamantul de la Miezul Nopții. Volumul este plin de acțiune și răsturnări de situație care m-au lăsat nerăbdătoare pentru a citi următorul volum.

Titlu: Diamantul de la Miezul Nopții (Tronul de Cleștar, vol.2)

Autor: Sarah J. Maas

Editura: Rao

An apariție: 2014

Traducere: Cristina Barbu

Număr de pagini: 576

O găsiți pe Libris.ro

După ce a reușit să iasă câștigătoarea competiției, Celaena a devenit Campionul Regelui. Campionul Regelui, Celaena este cea care îi elimină pe dușmanii acestuia. Ea se supune, însă niciodată nu își omoară victimele. Le înscenează moartea și îi lasă să fugă cu condiția de a nu mai reveni niciodată. Toate victimele aleg să fugă în loc să moară, dar acum regele vrea ca Celaena să elimine un grup de posibili rebeli, chiar in Rifthold. Primul pe lista regelui este Archer Finn. Ei, asta chiar e o surpriză pentru ea. Până acum toate ,,victimele,, erau la distanță mare și astfel putea să le însceneze moartea aducând regelui ,,dovezi,, din corpurile unor morți pe care îi găsea în zonele respective. Distanța mare îi permitea ca ea să ajungă cu ,,dovezile,, în stare destul de degradată fîcându-le de nerecunoscut.

Oare va fi ea capabilă să-l omoare pe Archer dacă acesta se va dovedi un rebel? Există oare o mișcare rebelă chiar în inima caitalei sau regele este doar prea suspicios? Pe Archer Finn îl cunoaște de pe vremea când avea ea 13 ani și Archer venise pentru lecții la Breasla Asasinilor. Era mai mare ca ea cu câțiva ani și nu era deranjat că Celaena îl ,,bombarda,, cu afecțiune. Lucrurile s-au complicat acum, dar Celaena are de gând să afle tot ce se poate despre Archer și despre ce știe el de această mișcare rebelă, apoi va decide ce să facă cu el. Deocamdată începe supravegherea lui. Alături de Chaol, Celaena se simte protejată, dar  deși și-ar dori mai mult au rămas la stadiul de prieteni. Slujba ei și slujba lui se bat cap în cap, dar asta nu-i împiedică să fie prieteni.

Cine va fi alesul, Dorian sau Chaol?

Dorian, prințul moștenitor și cel care i-a oferit șansa să participe la competiția pentru Campionul Regelui este în continuare alături de ea. Sentimentele lui sunt confuze, dar îi respectă oarecum decizia Celaenei de a fi doar prieteni. Nu mă așteptam ca Dorian să joace un joc atât de periculos chiar împotriva tatălui său, dar o face și asta l-a facut să crească în ochii mei. Prietenia Celenei cu cei doi bărbați este cea care o menține într-o stare bună și speră ca lucrurile să se așeze cumva spre binele tuturor. pe de o parte este Chaol, iar pe partea cealaltă Dorian. Oare pe cine va alege Celaena în final?

Nehemia este o altă prietenă a Celaenei de la Curtea Regală, numai că ea are alte interese și soarta ei nu va fi una prea bună. Ea este foarte prietenoasă, însă am tot avut sentimentul că știa mult mai multe despre mișcarea rebelilor, despre semnele Wyrd, despre fosta regină Elena și despre cine este cu adevărat Celaena. Este o persoană greu de descifrat, dar în același timp mă bucuram pentru ceea ce făcea astfel ca poprul ei să nu mai sufere de abuzurile Regelui din Adarlan. Oare acțiunile ei vor fi descoperite și va suporta consecințele sau va reuși să-și ducă la capăt planurile?

Va reuși Celaena să o salveze pe Nehemia?

Lucrurile iau o întorsătură neașteptată dupa ce Chaol este răpit de rebeli. Celaena este nevoită să meargă la rebeli. Ceea ce află de la ei o face să își piardă încrederea în Chaol și în toți ceilalți. Singurul țel este să o slaveze pe Nehemia, însă ceea ce are de înfruntat este greu de descris. Vă pot spune că lucrurile, chiar și persoanele, nu sunt ceea ce am crezut până acum. O amenințare groaznică stă să se abată asupra tutror, iar cine este în spatele acestei vă va lăsa cu gura căscată.

Autoarea a reușit să mă facă să nu pot lăsa cartea din mână. Acum aștept cu nerăbdare să citesc următorul volum al seriei. Vă recomand această serie cu tot dragul.

Lectură plăcută!

11 thoughts on “Diamantul de la Miezul Nopții (Tronul de Cleștar, vol.2) de Sarah J. Maas

  1. cu toate ca am cartea as minti sa iti spun ca am citit,nu am citit dar recenzia ta ma face sa pun mana pe ea si sa nu ma opresc pana nu aflu si eu intreaga poveste!

  2. Din recenzia ta reiese că este o carte foarte interesantă care merită citită. Am o listă lungăăă cât o zi de post cu titluri de cărți pe care vreau să le citesc. Astăzi, mai adaug una 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares