Tronul de Cleștar (Tronul de Cleștar, vol. 1) de Sarah J. Maas

Încă de anul trecut m-am tot învârtit pe lângă această serie, dar acum am ales-o fără nici o îndoială. După ce am citit primele două volume ale seriei Regatul spinilor si al trandafirilor, această autoare a ajuns una dintre preferatele mele. Cartea Tronul de Cleștar are 512 pagini și în numai 2 zile am reușit să o termin, apoi să regret că nu mi-am luat toate volumele odată. Acum trebuie să mai aștept puțin până fac rost de toate. Eram convinsă că nu voi fi dezamăgită de această carte și am avut dreptate. Stilul caracteristic autoarei m-a fascinat, din nou, și m-a făcut să iubesc eroina, dar și pe cei doi bărbați din viața ei.

Titlu: Tronul de Cleștar

Autor: Sarah J. Maas

Editura: Rao

An apariție: 2013

Traducere: Cristina Barbu

Număr de pagini: 512

O găsiți pe Libris.ro

 

 

Celaena este o asasină de numai 18 ani care își ispășește pedeapsa pe viață în ocnele mizerabile Endovier. Era cea mai bună asasină, dar spre ghinionul ei a fost trădată și capturată. Viața în întunecatele ocne Endovier este teribilă, însă reușește să supraviețuiască. Este luată prin surprindere când Chaol, Căpitanul Gărzii Regale și prințul moștenitor al Adarlanului, Dorian Havilliard, o vizitează. Prințul îi propune să vină în Rifthold și să-l reprezinte la competiția care îl va desemna pe viitorul Campion al Regelui Adarlanului. Celaena îl urăște pe rege și cu niciun chip nu ar lucra pentru el, dar cum prințul îi garantează liberatatea dupa 4 ani, ea acceptă.

Drumul către Rifthold îl fac călare, dar ea este ținută cu lanțuri pentru a nu evada. Odată ajunși la palat, Celaena este condusă în apartamentul ei. Este surprinsă să vadă ca are un apartament foarte luxos și mare, iar slujnicele o ajută cu tot ce are nevoie. Ea are onoarea de a vizita palatul și descoperă că au o bibliotecă impresionantă. Își dorește să ia cărți pentru  a le citi, dar Chaol îi spune că îi trebuie aprobarea prințului pentru asta. Ea nu se lasă și îi trimite o mică scrisoare prințului cu dorința ei, iar ca răspuns primește câteva cărți de la prințul Dorian.

Va reuși Celaena să câștige competiția?

Prezența ei la palat este pentru că trebuie să participe la competiția organizată de rege, așa că împreună cu ceilalți competitori sunt prezentași regelui. Acesta le spune că vor avea parte de antrenamente și în fiecare săptamană vor fi probe astfel încât cel mai slab să păraăsească competiția. Câștigătorul va deveni Campionul regelui și se va bucura de numeroase răsplăți. Celaena îi studiază pe ceilalți competitori ( criminali, hoți ) și realizează că cel mai de temut adversar ar fi Cain.

Antrenamentele devin din ce în ce mai dificile, dar Celaena nu se dă bătută. Înainte cu o zi de prima probă unul dintre Campioni este găsit mort. Moartea acestuia rămâne un mister, apoi la probă este eliminat un alt Campion. Celaena își petrece timpul la antrenamente, citind și luând mesele cu Chaol. O nouă zi de probă se apropie, iar un alt Campion moare, acesta încearcă să evadeze, dar este ucis pe loc. Celaena nu înțelege ce se întâmplă, dar speră să treacă și de a doua probă.

Ce legătură există între dispariția/moartea campionilor și zilele de test prin care trebuie să treacă?

Care este teribilul secret pe care îș descopră Celaena în spatele ușii ascunde de tapiseria din camera ei?

Pe care dintre cei doi bărbați, Prințul Dorian și Chaol, îl va alege Celaena în final?

Va reuși să descopere cine este vinovat pentru moartea atâtor campioni în moduri îngrozitoare?

Prințesa Nehemia îi va deveni prietena Celaenei sau o va trăda?

Va reuși Celaena să câștige această competiție și să devina Campionul Regelui Adarlanului?

11 thoughts on “Tronul de Cleștar (Tronul de Cleștar, vol. 1) de Sarah J. Maas

  1. Nu am citit aceasta serie, dar am auzit de ea. Tocmai m am apucat sa citesc carti din acestea cu lumi distopice, insa nu ma incumet la.o carte cu atatea pagini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares