Cumpăna destinelor ( Pecetea Morții, vol.2 ) de Veronica Roth

Începusem această carte cu mult timp în urmă. Am citit un capitol și mi-am dat seama, că ceva la ea nu mă atrăgea. Am abandonat-o, dar zilele trecute citind recenzia Cristinei ( Caietul Cristinei) mi-a părut rău că am făcut asta. Imediat cum s-a făcut seară și mi-am adormit piticii, m-am apucat de citit. Treptat acțiunea a început să-mi placă tot mai mult și abia spre 4 dimineata am lăsat cartea din mână. A doua zi imediat cum am prins puțin timp liber am reluat lectura. În aceeași zi am și terminat-o. Încă îmi pare rău că nu m-am ținut de ea când am început-o prima dată, pentru că este extraordinară. Autoarea a reușit din nou să mă facă să trec prin numeroase stări pe parcursul lecturii. Cumpăna destinelor ( Pecetea Morții, vol.2 ) de Veronica Roth este minunată și v-o recomand cu drag.

Titlu: Cumpăna destinelor ( Pecetea Morții, vol.2 )

Autor: Veronica Roth

Editura: Leda Edge

An apariție: 2018

Număr de pagini: 464

O găsiți pe Editura Corint

Cumpăna destinelor de Veronica Roth este continuarea cărții Pecetea Morții. Primul volum mi-a plăcut foarte mult și am așteptat cu nerăbdare apariția volumului doi. La finalul primului volum Akos și Cyra reușesc să se salveze fugind de pe planetă cu o navă. Alături de ei sunt Ryzek ( fratele Cyrei) , Eijeh, Cisi și mama lui Akos, precum și Isae-liderul tsuheviților) . De data aceasta nu o să mai avem doar relatările Cyrei și a lui Akos, ci și a altor două personaje. Acțiunea se intensifică în momentul în care Isae plină de resentimente și de durerea provocată de moartea surorii ei, îl omoară cu sânge rece pe Ryzek. Această faptă îl demoralizează pe Akos pentru că o dată cu moartea lui s-a spulberat și visulde a-l salva pe fratele lui, Eijeh, de sub influența lui Ryzek.

Încotro se îndreaptă nava cu Akos și Cyra?

Temându-se de ce ar putea face Isae și în privința lui Eijeh, Akos decide să o trimită în spațiu pentru a fi recuperată de Adunare. Cisi, sora lui Akos, o însoțește pe Isae în capsula de salvare. Abia când se trezește după câteva ore de somn Isae își dă seama ce s-a întâmplat. Cineva a drogat-o. Nu după mult timp ele sunt găsite și salvate de către Adunare. Cyra este descumpănită de dezvăluirea pe care i-a făcut-o Ryzek: Lazmet Noavek trăiește. Nu știe, dacă să-i spună sau nu adevărul lui Akos, deocamdată păstrează secretul. Dacă tiranul de Lazmet Noavek trăiește atunci sunt cu toții în pericol. Între timp nava se îndreptă către Ogra, planeta surghiuniților.

Aterizarea le-a provocat ceva bătăi de cap, dar au reușit până la urmă.Pe planeta surghiuniților au parte de surprize privind ocupanții, dar și de activitatea lor de aici. Surprinzător sau nu, Cyra primește un mesaj de la Isae care îi cere ca poporul ei să capituleze, dacă nu, ea declară război. Cyra este uimită de acest mesaj, dar în același timp nu cedează presiunilor lui Isae și îi previne pe shoteți printr-un mesaj scurt. Acțiunea începe să se precipite odată cu aflarea unor secrete bine ascunse. Singurul țel al eroilor noștri este să împiedice războiul și să-l ucidă pe Lazmet Noavek. Însă aceste două scopuri îi va despărți pe Akos și Cyra, vor lupta pentru ele, dar separat și prin propriile metode.

Ce se va întâmpla?

Ce secrete le împărtășeste oracolul de pe Ogra?

Vor reuși Cyra și Akos să îl ucidă pe Lazmet Noavek?

Ce se va întâmpla cu Isae , dar cu Cisi?

Va fi eliberat Eijeh de spiritul lui Ryzek?

Se va îndeplini destinul lui Akos care spune că va muri în slujba unui Noavek?

Lectură plăcută!

Pecetea Morții de Veronica Roth – vol. 1 

13 thoughts on “Cumpăna destinelor ( Pecetea Morții, vol.2 ) de Veronica Roth

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares