Noutăți de la Editura Casa

Nu mai este pentru nimeni o surpriză faptul, că iubesc cărțile și le ,,devorez,, în timp record. În ultimul timp nu prea am mai avut timp pentru lectură, dar tot am luat ceva cărți. De acum copilașii mei s-au făcut măricei și treptat prind gustul cărților, chiar dacă nu știu să citească. De aceea de data asta am ales o carte pentru mine și două cărți speciale pentru copii. Cu astfel de cărți ei învață să se descurce singurei în diferite situații și să facă lucruri noi. Nu vă spun că mă doare sufletul când îi văd că uneori au tendința de a se certa pe cărticele și trag de ele. Eu sunt foarte grijulie cu fiecare carte în parte și mă bucur când găsesc cărți pentru copii cartonate, acestea fiind mult mai în siguranță și mai rezistente. Astăzi o să vă arăt ce noutăți de la Editura Casa mi-au trecut pragul.

Săptămâna trecută am primit de la Editura Casa două carticele pentru copii: Tot ce pot face eu și Speriat, furios sau vesel. Două cărticele foarte interesante și din care piticii au ceva de învățat. Probabil cei care aveți copii știți deja, că uneori aceștia ne bombardează cu întrebări: de ce, cine, cum , când, unde? Uneori reușim să le răspundem în așa fel încât să ,,vorbim pe limba lor,, însă uneori ne este mai greu. Și aici intervine ajutorul dat de cărțile din Colecția Junior. Această colecție îi invită pe copii să descopere lumea înconjurătoare și emoțiile într-un mod jucăuș. Atât copii curioși , cât și cei mai puțini curioși vor fi captivați de formatul mic, cu coperți, pagini și ferestre cartonate. Cu atât mai mult cu cât ferestrele dintre pagini le dezvăluie noi sentimente și noi acțiuni.

Speriat, furios sau vesel

Încă o dată Florin m-a surprins cu istețimea lui. Mi-a arătat că aceste cărticele au ferestre și acolo arată altceva, dacă o dă peste cap. La prima vedere, vă spun sincer, n-am fost atentă la toate detaliile și nu mi-am dat seama de aceste ferestre ascunse între pagini. Împreună cu Florin și Minola am descoperit fiecare activitate, emoție și bucurie pe care ni le arătau personajele din cărticică. O carte interactivă și educativă potrivită pentru copii cu vârste cuprinse între 2-4 ani, zic ei, dar mie mi se pare perfectă și pentru cei mai mărișori, până la 7-8 ani.

Vă spuneam că Florin m-a surprins prin descoperirea ferestrelor dintre pagini, dar asta nu a fost singura surpriză. Nu mă așteptam ca el să îi poată explica surioarei lui ceea ce arată în imagini. Se pare că nu realizez că el a crescut și de acum este băiat mare. Pe lângă toate astea din cartea Speriat, Furios sau Vesel fiecare copil poate învăța care sunt stările care fac bine și care nu, dar și cum trebuie să procedeze în fiecare dintre situațiile întâlnite. Mă bucur că piticii mei au avut șansa de a primi aceste cărticele și de acum o să le mai cumpăr astfel de titluri educative, extrem de atractive pentru fiecare copil .

Tot ce pot face eu

Dacă din prima cărticică piticii au învățat despre emoții, acum din Tot ce pot face eu, ei au învățat diverse activități și jocuri pentru copii. Cu fiecare pagină parcursă atât Minola cât și Florin imitau și executau activitaățile redate în paginile cărții. Fericirea lor creștea de fiecare dată când reușeau să descopere întreaga activitate a copiilor . Imaginile ne arată activitățile copiilor, dar într-o oarecare măsură acestea sunt ascunse în ferestrele paginilor. Copii sunt capabili de multe năzbâtii, însă aceste cărți îi fac zilnic să revină la ele. Nu mă așteptam la asta, dar mă bucur tare mult că le plac și nici nu se plictisesc de ele.

Prin joacă descoperă jocuri și activități noi, dar le și dezvoltă imaginația. Și nu vă lăsați păcăliți de jocuri, imaginile sunt în așa manieră aranjate și prezentate încât îi ajută pe copii să descopere numerele de la 1 la 6, să învețe culorile și formele. Cu această carte joaca este distractivă și educativă.

 

Fotografierea copiilor

 

Bineînțeles, că nu aveam cum să nu iau ceva si pentru mine, nu? Era și păcat. 😀 De data asta am lăsat romanele deoparte și mi-am îndreptat atenția către o carte de fotografie: Fotografierea copiilor. Am zis că ar fi bine să încep să studiez mai bine modul de a face poze copiilor și a învăța cât mai multe despre a face poze creative. Sunt pasionată de fotografii, să fac, dar și să fiu model. Din această carte am învățat mai multe despre cum trebuie să mă poziționez, ce accesorii am nevoie, dar mai ales cum să îmi reușească pozele. Inițial am răsfoit-o apoi am început să o parcurg pagină cu pagină astfel încât informațiile să vină în mod cursiv.

De la alegerea aparatului foto , a accesoriilor și a locurilor unde trebuie să fac fotografiile până la mici trucuri și modele de poze, cartea a reușit să îmi acapareze toată atenția. Niciodată nu m-aș fi gândit câte trucuri simple există pentru a le capta atenția celor micii astfel încât să nu se plictisescă sau să plângă la o ședință foto. Un alt capitol important mi s-a părut și sfaturile pentru obținerea unor fotografii perfecte în aer liber sau în mișcare. Aparatul meu foto este altă marcă, dar cu ajutorul indicațiilor am reușit să realizez câteva fotografii minunate. O să recitesc iar și iar cartea până o să mi se obișnuiască mintea cu toate indicațiile date.

 

Acestea au fost noutățile de la Editura Casa ce mi-au trecut pragul, luna aceasta.

Voi ce ați mai citit?

Începând de astăzi 23 noiembrie și până pe 25 noiembrie la Editura Casa găsiți numeroase reduceri la cărți!

 

15 thoughts on “Noutăți de la Editura Casa

  1. Eu sunt foarte bucuroasa ca in zilele noastre se gasesc atat de multe carti pentru copii si indeosebi ilustrate, pentru ca se stie ca pana la 7 ani memoria celor mici e in proportie de 90% vizuala.

  2. Articolul tau mi-a dat cateva idei. Trebuie sa-mi iau si eu un aparat foto si cartea asta ca sa invatsa-i fac poze bune lui Dragos. A avut si el carticele din astea si intradevar ii ajuta sa invete lucruri noi.

  3. I-am luat si eu fetitei mele cateva carti dragalase de la Editura Casa. Imi plac si alegerieltale. Cand crestee Cristinuta mea mai mare sunt numai bune

  4. Super-interesante! I-am recomandat cartile fratelui meu care are bebiți! N-am mai auzit de Editura Casa pana acum! Am sa ma uit si eu prin oferta lor. Merci de recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares