Corbul și trandafirul de Virginia Henley

N-am mai citit de mult timp un roman de dragoste și tânjeam după o poveste siropoasă. Am primit de la Libris.ro nu unul, ci două romane de dragoste superbe. Le aveam pe lista de mult timp și m-am bucurat foarte tare, când le-am primit. Corbul și trandafirul , și Uliul și porumbița, două romane de dragoste scrise de Virginia Henley. Ambele cărți sunt historical-romance și evocă atmosfera fascinantă de epocă a Angliei. Astăzi o să vă povestesc despre romanul Corbul și trandafirul de Virginia Henley. Autoarea pune accent pe detalii și ne oferă o imagine de ansamblu bine conturată astfel încât să pătrundem în acea perioadă a Angliei când la puterea se afla Regele Edward al IV -lea. Peisaje de poveste, fortărețe, castele, rochii de epocă, prietenii, trădări, dragoste, dar și lupte pentru putere. De toate găsim în acest roman minunat al Virginiei Henley.

Titlu: Corbul și trandafirul

Autor: Virginia Henley

Editura: Miron

An apariție: 2017

Număr de pagini: 448

O găsiți pe Libris.ro

Roseanna este o tânără de 17 ani , foarte frumoasă, nonconformistă, rebelă și inteligentă. Deși a fost promisă, încă de când era o copilă, lordului Roger Mantford, acesta nu a revendicat-o niciodată. Pe Roseanna nu a deranjat-o acest lucru, până îl întâlnește pe Sir Bryan, prietenul fratelui ei, Jeffrey. Cei doi se împrietenesc rapid și reușesc să țină secretă relația dintre ei fiind ajutați și de Jeffrey. Vizita neașteptată a Regelui Edward scoate la iveală faptul că Roseanna este fiica bastradă a acestuia. Mă așteptam ca Roseanna să aibă mai multe de obiectat, dar ușurința cu care acceptă totul m-a debusolat un pic. La fel și Sir Neville, bărbatul care a crescut-o pe Roseanna nu este deloc deranjat de atitudinea și de comportamentul soției lui. Da, știa că nu este fiica lui, dar să accepte ca soția lui să întrețină relații sexuale în propria lui casă mi s-a părut aiurea.

Relația dintre Roseanna și Sir Bryan avansează, iar ea își dorește să scape de inutila logodnă cu lordul Mantford. Fără să spună cuiva pleacă spre cabana unde se află Mantford, dar o furtună neașteptată îi dă planurile peste cap. Murdară și udă, arătând ca fiica unui țăran, ajunge la cabana lui Mantford adusă chiar de fratele lordului. Deși Roseanna i-a spus cine este, el nu a crezut-o. Tristan o droghează și apoi înfășurată într-un covor o duce și o pune la picioarele lui Roger Mantford în timpul unei petreceri. Toata lumea se holbează la fata goală și adormită. Din fericire Roger nu reacționează cum se aștepta Tristan și îi cere să o ducă într-o cameră până își revine. Bineînțeles, că Tristan încă o dată își joacă numărul și o duce în patul lui Roger.

Cum va reacționa lordul Mantford la aflarea identității fetei din patul lui?

La întoarcerea în cameră Roger este surprinsă să o descopere pe tânăra superbă din patul lui. Încearcă să profite de situație, însă trebuie să renunțe pentru că Roseanna dormea profund și nu reacționa în niciun fel la atingerile lui. Dimineața când Roseanna se trezește goală și alături de Roger începe să țipe că a profitat de ea. Deși situția în care se afla era una jalnică, ea cere cu multă mândrie și hotărâre să îl vadă pe lordul Mantford. La aflarea identității femeii din patul lui Mantford pune toată casa în mișcare și o escortează pe tânără acasă. Joanna și Mantford se cunosc din copilărie, iar ea speră că el va accepta căsătoria cu fiica ei, neștiind cî Roseanna i-a cerut să desfacă logodna. El promite să se întoarcă și să vorbească despre acestă logodnă.

Roseanna este pedepsită și i se pune centura de castitate până revine Mantford. Singurul ei scop este să o șantajeze pe mama ei și să scape de Mantford. Pregătește o mică scenă teatrală, dar lordul Mantford îi dejoacă planurile și insistă să se căsătorească cât mai repede. Urându-l pe Mantford că o obligă la o căsătorie fără dragoste, plănuiește să fugă cu Sir Bryan. Cu ajutorul lui Jeffrey cei doi reușesc să fugă, însă planurile le sunt date peste cap când îi găsesște la un han nimeni altul decât lordul Mantford. Am avut mari emoții când cei doi au fost prinși, însă Roseanna reușește să-l scoată basma curată pe Sir Bryan. Toate planurile se schimbă și toți ajung la curtea Regelui Edward. Ceea ce nu știe Roseanna este că Mantford și Regele Edward sunt cei mai buni prieteni.

Ce surprize ne pregătește Roseanna?

Mai multe nu vă spun, pentru că v-aș strica toată distracția, urmează multe, multe evenimente și ,,războaie,, între Roseanna și Mantford. Ceea ce urmează este cu adevărat magnific din toate punctele de vedere. Trădări în prietenii, în frăție, în politică, suișuri și coborâșuri în viața regală, în viața Roseannei , în viețile tuturor. Va reuși Roseanna să scape de căsătoria cu Mantford? Ce urmărește de fapt Sir Bryan în relația cu Roseanna? Este Jeffrey un trădător? Știe el că Roseanna este bastarda regală? Va descoperi Mantford cine este bărbatul de care se credea îndrăgostită Roseanna? Va fi detronat Regele Edward?  Trebuie să aflați chiar voi citind Corbul și trandafirul. O să aveți numeroase surprize plăcute, dar și neplăcute din partea tuturor personajelor.

Lectură plăcută!

14 thoughts on “Corbul și trandafirul de Virginia Henley

  1. Imi plac astfel de romane si chiar daca recunosc ca nu pare nimic nou, mereu stau cu sufletul la gura pana la ultima fila ca sa aflu cine cu cine ramane pana la urma. Mie imi place Lordul Manford, dar nu imi place deloc faza cu centura de castitate.

  2. Si eu citesc in acest moment tot o carte de acest gen, bine… am inceput mai multe dar citesc in functie de cum am chef seara, de dispozitia mea. Am inceput si ceva mai greoi si nu am chef mereu! Spor la citit!

  3. Hmmm, m-ai prins! O poveste de dragoste aș citi în perioada asta rece și apăsătoare. Titlul nu te-ar duce cu gândul la un roman de dragoste, oare care este legătura? De aflat din lectură!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares