Află ce NU trebuie să faci imediat după o operație estetică

Femeile tind să apeleze din ce în ce mai des la proceduri de înfrumusețare prin intermediul medicinei estetice. Fie că sunt conduse de complexe personale legate de fizicul lor sau pur și simplu pentru că vor să arate diferit, multe doamne se lasă pe mâna medicului estetician în care își pun toată baza pentru ca aspectul lor să fie vizibil îmbunătățit.

Cu toate acestea, ne înhămăm la operații estetice complicate, care prezintă multe riscuri și restricții. Și nu întotdeauna cunoaștem de la început toate regulile, mai ales cele post-operatorii care, de altfel, sunt și cele mai importante.

Iată cele mai importante reguli pe care trebuie să le respecți după operațiile estetice:


  1.     Fără efort!

Trebuie să știi că după orice tip de operație este absolut interzis efortul fizic. Asta pentru că e nevoie de timp pentru ca tot corpul tău să se refacă atât după anestezie, cât și după procedură în sine. De exemplu, în cazul operației de lipsucție, e nevoie de 3 săptămâni în care să porți o îmbrăcăminte specială astfel încât forma corpului să fie cea stabilită și anticipată. De asemenea, nu trebuie să faci efort, deoarece pansamentele se pot deplasa iar operația riscă să se infecteze. O perioada de repaos este absolut indicată, iar în acest timp te poți odihni mai mult și poți contribui la recuperarea cât mai rapidă a corpului tău. Vei fi impresionată să vezi cât de bine va răspunde organismul dacă îl ajuți și tu, la rândul tău, prin disciplină.


  1.     Adoptă o alimentație bazată pe multe lichide

După o operație estetică, așa cum este cea de rinoplastie, trebuie să bei foarte multe lichide și sucuri naturale pentru a te hidrata. Un alt aspect important este să manânci preparatele cu cât mai puțină sare și fără grăsime, alimentația nesărată și slabă împiedicând acumularea de lichide în zona vârfului nasului.


  1.     Ai răbdare!

Cu siguranță că ești nerăbdătoare să îți afișezi noul aspect fizic, indiferent că este vorba de zona feței sau de zona corpului, însă trebuie să ai răbdare ca organismul să se obișnuiască bine cu noile schimbări. Astfel, e posibil să dureze între câteva săptămâni și câteva luni până când zona operată se va dezumfla și va arăta așa cum trebuie. Nu trebuie să îți faci probleme: chiar dacă procesul de recuperare este unul mai îndelungat, rezultatul final mai mult ca sigur merită tot efortul!

Așadar, pe cât de mult îți dorești să fii diferită, pe atât de multe greutăți trebuie să înduri atât înainte, cât și după operația propriu-zisă. Fiind proceduri chirurgicale, se impun anumite condiții și reguli care trebuie respectate cu sfințenie pentru a ajunge la rezultatul dorit. Altfel, s-ar putea ca visele tale să se transforme în coșmar, cu complicații. Urmează întocmai toate sfaturile medicului tău și ai grijă să fii informată în permanență despre toate riscurile și procedurile post-operatorii. În acest fel, vei reuși să îți păstrezi sănătatea intactă iar aspectul tău fizic va fi unul de invidiat!

Foto: www.shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares