De ce să NU dai mulți bani pe un smartphone

Înainte să cumperi un telefon mobil, ar trebui să analizezi ce anume îți dorești de la un astfel de device și dacă ai nevoie de un model costisitor. Indiferent de cât costă, un smartphone reprezintă o cheltuială, nu o investiție, deoarece valoarea lui scade în timp. Așa că ai toate motivele să pui preț pe a economisi și a alege astfel un telefon mai ieftin. Vezi mai jos de ce!

Apar des versiuni noi care te fac să cheltuiești

Producătorii de telefoane mobile lansează des pe piață și noi modele, și versiuni îmbunătățite ale celor deja existente, ceea ce te va tenta să îți schimbi actualul device. Din dorința de a fi la modă și la acest capitol, există o mare probabilitate să scoți iar bani din buzunar pentru a cumpără un nou telefon mobil, poate chiar mai scump decât cel pe care îl ai acum.

Așa că, dacă preferi să schimbi telefonul o dată pe an, este indicat să cumperi un model mai ieftin, pentru a nu face o gaură în buget.

Costă mai mult decât câștigi pe lună

Dacă prețul unui telefon este mai mare decât salariul tău net lunar, atunci ar fi mai înțelept să te orientezi către un model mai ieftin și să economisești pentru zile negre. 

În cazul în care nu îți permiți să cumperi telefonul dorit cu banii jos, nu te arunca să-l iei în rate sau la abonament, pentru că, astfel, în final, vei plăti mult mai mult decât costă.

Faci aceleași lucruri și cu unul mai puțin costisitor

Deoarece apar tot mai multe modele și versiuni îmbunătățite ale acestora, diferențele dintre funcționalitățile telefoanelor sunt din ce în ce mai mici, așa că și un device la un preț mai mic poate fi destul de performant. 

Tot ceea ce faci cu un telefon scump poți să faci și cu unul ieftin. În plus, inclusiv calitatea fotografiilor este din ce în ce mai bună. Prin urmare, ar trebui să analizezi dacă merită într-adevăr să dai, de exemplu, 1.000 de euro pe un smartphone, pe care, eventual, îl vei schimba anul viitor.

O să te plictisești sau o să regreți dacă îl pierzi

Atunci când nu au un anumit lucru, dar și-l doresc, oamenii sunt foarte entuziasmați de ideea de a-l obține cât mai repede. Dar, în fond, este doar o idee. Odată ce te obișnuiești cu un nou smartphone, nu o să ți se mai pară la fel de interesant ca înainte să-l ai, așa că vei tinde să cumperi unul care tocmai a fost lansat, deși nu au trecut nici măcar șase luni de când l-ai achiziționat pe ultimul.

În plus, în cazul în care i se sparge ecranul sau îl pierzi, îți va părea rău că ai dat mulți bani pe el, mai ales că știi cât de mult lucrezi pentru a-i obține.

Dacă te-ai convins că este mai înțelept să cheltuiești mai puțin, există mai multe modele de smartphone, chiar și sub 1.000 lei, care te-ar putea încânta. Orice telefon ai cumpăra, nu uita să îl protejezi, așadar, dă click aici pentru a alege husa sau carcasa potrivită.

Totodată, este important să te gândești la faptul că nu trebuie să mai cumperi lucruri scumpe, care se devalorizează imediat, pentru a-i impresiona pe ceilalți. Așa că optează pentru un smartphone la un preț accesibil, iar banii economisiți, investește-i în experiențe valoroase.

Sursa foto: Pixabay.com 

1 thought on “De ce să NU dai mulți bani pe un smartphone

  1. Sunt total de acord cu tine , draga mea!👏Cunosc persoane care au ivestit mici averi în telefoane, dar nu înțeleg de ce.Mai bine investești bani!Cum ai spus tu, toate au aceleași facilități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares