Studiu despre magie ( Cronicile din Ixia #2 ) de Maria V. Snyder

În ultima comandă de la Editura Corint am avut două cărți: Studiu despre otravă și Studiu despre magie. Acestea sunt primele două volume ale seriei Cronicile din Ixia de Maria V. Snyder. Din câte am înțeles sunt 9 volume în total, deci sper să fie cât mai repede traduse și la noi pentru că povestea este magnifică. Ambele volume au o acțiune intensă și captivantă. În două zile am dat gata ambele volume, apoi am avut regrete că nu puteam continua povestea.

În Studiu despre magie descoperim Sitia, locul natal al Yelenei, unde magia nu este interzisă. După ce a reușit să-i salveze viața comandantului Suprem, Yelena este nevoită să părăsească Ixia, datorită puterilor magice pe care le are. Vă reamintesc faptul că magia este interzisă în Ixia. Despărțirea de iubitul ei Valek o lasă cu inima frântă, însă nu-și pierde speranța că într-o zi se vor revedea.


Titlu: Studiu despre magie ( Cronicile din Ixia #2 )

Autor: Maria V. Snyder

Editura: Corint

Aparitie: 2020

Nr de pagini: 460

O găsiți pe Corint


Yelena alături de Irys și de copii salvați din orfelinatul generalului diabolic se îndreaptă către Sitia. Fiecare copil este lăsat la casa de unde a fost răpit, iar într-un final ajunge și Yelena acasă. Regăsirea nu este cam cum și-ar fi imaginat, însă părinții și verișoara ei sunt bucuroși că a revenit acasă. Nu același lucru se poate spune și despre fratele Yelenei. Acesta o crede un spion al Ixiei și pentru acest lucru o va trăda cu prima ocazie.

Deși a tânjit mereu după o familie Yelena nu își găsește locul printre acești oameni. Oricât își dorește nu își aduce aminte de lucruri din copilărie sau de cei care îi sunt familie. Cele câteva zile petrecute în comunitate îi oferă puțină alinare și prietenia verișoarei ei. Însă este nevoită să plece spre Citadelă pentru a-și începe înstruirea în ale magiei cu mentorul ei, Irys.

Cine este Cahil și de ce o ia prizonieră pe Yelena?

Drumul către Citadelă este unul cu evenimente nedorite. Vă spuneam că fratele ei va fi primul care o va trăda cu prima ocazie. Yelena este luată prizonieră de către un grup de bărbați. Aceștia sunt conduși de un presupus moștenitor al regelui din Ixia, Cahil. Când realizează că propriul frate a trădat-o și nu este prima dată când o face, plănuiește să scape.

Antrenamentele cu vechii prieteni din Ixia își spun cuvântul, iar Yelena evadează. Ba mai mult de atât reușește să-i învingă pe bărbați și îl câștigă de partea ei chiar pe conducătorul lor. Însă interesele fiecăruia sunt diferite și din nou viața îi este pusă în pericol. Asta va afla abia când va ajunge la destinație.


Cu ce scop vizitează Citadela o delegație din Ixia ?

Odată ajunși la Citadelă, Yelena este din nou trădată. Viața i se complică tot mai mult atunci când revin toți magicienii în Citadelă. Îi este nespus de dor de Valek și de prietenii lăsați în Ixia. Cum să facă față atâtor probleme când ea încă învață despre magie? Fără să vrea este aruncată într-un complot menit să cucerească Ixia, să distrugă tot ce iubește.

Ca și cum acestea nu ar fi de ajuns o nouă problemă apare atunci când un criminal în serie și violator își face de cap la Citadelă. Urmările sunt destul de grave și Yelena este prinsă în mijlocul evenimentelor, care îi pun viața în pericol. Sprijinul ei va fi o persoană dragă, însă cu această ocazie va descoperi și adevărul din spatele răpirii ei din urmă cu câțiva ani. Un adevăr nespus de greu de suportat.

O va salva magia sau dragostea pe Yelena?

Va reuși Yelena să afle ce se pune la cale pentru cucerirea Ixiei ? Ce consecințe va avea faptul că o suită a comandantului Suprem vizitează Sitia? Cum va fi revederea cu vechii ei prieteni? Va veni și Valek? Ce se va întâmpla cu noi dușmani care o pândesc din umbră și care o vor moartă?

15 thoughts on “Studiu despre magie ( Cronicile din Ixia #2 ) de Maria V. Snyder

  1. O carte impresionantă, care merită citită!
    Și te ține cu sufletul la gură, până la terminarea seriei.

  2. Nu este chiar genul meu, nu stiu de ce, dar nu ma atrag subiectele acestea. Stiu insa ca ii va placea unei prietene, deci o sa ii recomand seria, cu siguranta va fi interesata! 🙂

  3. O recenzie frumoasa, intensa si emotionanta, ai transmis foarte bine ce ai simtit citind cartea asta, cred ca mi-ar placea cartea, multumesc de recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares