Regatul Luminilor ( Grisha #3) de Leigh Bardugo

Ieri am terminat de citit ultimul volum al trilogiei Grisha, Regatul Luminilor de Leigh Bardugo. Este o trilogie formidabilă și îmi place foarte mult. Autoarea a reușit să creeze o poveste minunată, cu acțiune complexă. De la un volum la altul acțiunea devine mai interesantă și mai surprinzătoare. De obicei în romane se formează un triunghi amoros, ei bine de data asta lucrurile se complică. Pot să-l numesc ,,pătrat amoros,, ? :))) Culmea e că pe parcursul poveștii am rezonat cu fiecare dintre pretendenți, iar acum la final chiar nu îmi dădeam seama cu care aș fi vrut să rămână.

Titlu: Regatul Luminilor ( Grisha #3)

Autor: Leigh Bardugo

Editura: TREI

Aparitie: 2015

Nr de pagini: 408

O găsiți pe Libris.ro

Regatul Luminilor de Leigh Bardugo, cel de-al treilea volum al trilogiei Grisha mi-a plăcut tare, tare mult. Inițial m-a descurajat, acțiunea era puțin cam lentă în primele pagini, dar apoi bum, a explodat. Autoarea m-a întors cu susul în jos și m-a răscucit de nu mai știam pe cine să aleg. De obicei se creează un triunghi amoros, însă în această carte avem ,,un pătrat amoros,, :)))

Alina, Invocatoarea Soarelui ajunge în subteran pentru a se ascunde de Întunecat. Aparatul este cel care are o armată de credincioși în subteran. Toți o cred o Sfântă în viață și se roagă ei pentru a-i salva de Întunecat și pentru a salva Ravka. Însă vor fi ei alături de ea atunci când va avea nevoie?

Pasărea de Foc este cel de-al treilea amplificator?

După înfruntarea cu Întunecatul Alina nu-și mai poate folosi puterea chiar dacă are două amplificatoare. Însă aceasta are darul de a ,,îl vizita,, pe Întunecat prin ,,vedenii,, exact cum o vizita el pe vremea când era la Micul Palat. Legătura creată între ei o face pe Alina să aibă anumite sentimente pentru el. Oare acele sentimente de la începutul relației lor nu s-au pierdut?

Alina este ținută oarecum separat de restul prietenilor ei. Dar tot cu ajutorul lor ea reușește să-și recapete puterea și să plece din Catedrala Albă, ,,închisoarea subterană,, a Aparatului. Țelul lor este să prindă Pasărea de Foc pentru a crea cel de-al treilea amplificator pentru Alina. Oare această pasăre chiar există? Este ea cel de-al treilea amplificator sau Morozova nu și-a dus la îndeplinire toate planurile?

Mal, Nikolai sau Întunecatul? Pe cine va alege Alina?

În toate planurile Mal este alături de Alina, deși el este conștientă că ea trebuie să ajungă regina Ravkăi pentru a elibera poporul de Întunecat. Cu toate astea sentimentele lui sunt reale și le înfrânează cu greu. După ce reușesc să iasă din subteran sunt atacați, dar prințul Nikolai le sare în ajutor. Și iată că deja îl avem în prim plan pe cel de-al treilea pretendent al Alinei. Oare va accepta Alina să devina regină alături de Nikolai?

Ceea ce vă pot spune este că de la întâlnirea Alinei cu prințul Nikolai lucrurile încep să se precipite și acțiunea devine foarte intensă. Au loc evenimente care vor provoca multe pierderi și îi vor face pe cei trei protagoniști să facă alegeri foarte dificile.

Care va fi finalul acestei povești?

Vor reuși să găsească pasărea de Foc? Este ea cel de-al treilea amplificator?

Întunecatul este urmașul lui Morozova?

Va reuși Alina să-l învingă pe Întunecat sau va deveni conducătoare alături de el?

Ce soarta vor avea Mal și Nikolai?

Va deveni Alina regina Ravkăi?


Recenzii

Regatul Umbrelor , vol. 1 Trilogia Grisha – Leigh Bardugo

Regatul Furtunilor, vol.2 Trilogia Grisha – Leigh Bardugo

10 thoughts on “Regatul Luminilor ( Grisha #3) de Leigh Bardugo

  1. De la primul volum mi s-a părut că este ceea ce mi-aș dori să citesc.
    Deși am așteptat opiniile celui de-al treilea volum, am început deja să caut primele două.

  2. O serie tare faina pe care o citeste si iubitul meu. Eu sunt pe genul cartilor mai usoare, romantice sau povesti de dragoste, dar el chiar lauda seria aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares