Focul din cenușă (Elias și spioana Cărturarilor, vol. I) de Sabaa Tahir

Îmi place foarte mult să citesc. În ultima luna doar am citit, dar nu am avut timp și pentru realizarea recenziilor. Însă cu siguranța voi reveni la normal de luna asta. Focul din cenușă este primul volum al seriei Elias și spioana Cărturarilor de Sabaa Tahir primită de la Libris.ro. Aveam de ceva vreme această serie pe listă, însă am tot amânat citirea ei. Pe o parte îmi pare rău că am așteptat atât, dar pe cealaltă parte mă bucur pentru că acum pot citi imediat restul volumelor.

Titlu: Focul din cenușă

Seria : Elias și spioana Cărturarilor

Autor: Sabaa Tahir

Editura: GRUPUL EDITORIAL ART

An apariție: 2017

Număr de pagini: 501

Genul: Young Adult

În Focul din cenușă de Sabaa Tahir descoperim o poveste fascinantă despre secrete întunecate, magie, iubire, loialitate, trădare, jocuri pentru putere, violență, dar și speranță. Toate astea fac un adevărat deliciu pentru o lectură captivantă astfel încât să nu poți lăsa cartea din mână până la final. Iar atunci când ajungi la final să îți dorești cu ardoare să citești continuarea cât mai repede.

Elias este cel mai bun soldat al Academiei militare a Imperiului, însă în secret, tot ce el își dorește este să scape cât mai curând de acolo. Viața lui s-a schimbat drastic de când a fost adus la Academie și instruit să devină o Mască. A luptat constant să trăiască, deși condițiile de instruire au fost îngrozitoare. El nu-și găsește locul și nici nu vrea să devină un ucigaș pentru Imperiu, însă o evadare echivalează cu trădarea Imperiului și pedeapsa cu moartea. Și, totuși … el și-a făcut planuri de evadare.

Ce sacrificii fac Elias și Laia?

Laia este o adolescentă din clanul Cărturarilor, un clan înrobit de mulți ani de către Războinici. Viitorul Cărturarilor este întotdeauna unul incert, nu se știe niciodată când Războinicii îi vor ucide pentru un motiv sau altul. Laia și-a pierdut părinții cu ani în urmă, iar acum locuiește cu bunicii și fratele ei, Darin. Viața ei se schimbă dramatic într-o seară când Măștile năvălesc în casa lor, îi ucide bunicii și îi arestează fratele. Se vede nevoită să fugă și să caute ajutor la rebeli. Însă o noua schimbare are loc și după găsirea rebelilor.

Elias și Laia se întâlnesc în Academia Blackcliff. El viitoare Mască a Imperiului și ea sclava comandantului de la Blackcliff, mama lui Elias. Fiecare dintre ei are propria viață, însă amândoi luptă fără să știe pentru liberatate. Laia pentru liberatatea fratelui ei, iar Elias pentru propria libertate. Violența este la ea acasă în preajma comandantului. M-aș fi așteptat la mai puțină cruzime de la o femeie, însă comandantul este întruchiparea diavolului. Viața Laiei este foarte grea și mereu în pericol de moarte.

Cum poate o mamă să-și abandoneze copilul la naștere, iar apoi să-l urască de moarte? Pentru a deține puterea trebuie să te aliezi cu ființe malefice, să-ți vinzi sufletul diavolului? Să nu ai milă, să îți mutilezi sclavii pentru mici greșeli și să aplici pedepse cu moartea? Greu de crezut, însă comandantul Veturius este capabil de toate astea și mai mult. Totul se învârte în jurul puterii de a conduce Imperiul, iar asta va face ca acțiunea să devină sângeroasă.

Nu vreau să vă dau prea multe detalii din carte ca să nu vă stric bucuria lecturii. Este un roman care merită nota 10+++ . Povestea celor doi o să vă impresioneze și o să vă facă să iubiți seria. Eu abia aștept să sosească următoarele volume pentru a afla finalul poveștii.

7 thoughts on “Focul din cenușă (Elias și spioana Cărturarilor, vol. I) de Sabaa Tahir

  1. Sinceră să fiu, îmi atrăsese atenția această carte, dar stăteam în dubii dacă să o citesc sau nu. După recenzia ta m-am hotătât și am plasat și eu o comandă! 🙂 Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares