Aleșii, de Veronica Roth – recenzie

Ultima zi din martie, parcă nu-mi vine să cred că deja a trecut prima lună de primăvară. Repede, foarte repede trece timpul. Și în această lună am citit câteva cărți, însă mă organizez mai greu cu recenziile. Eu ador să citesc , termin o carte, încep alta ș tot așa. Însă trebuie să scriu și despre cărțile citite poate vă inspiră și pe voi. Prima carte citită de Veronica Roth a fost Divergent, o trilogie care m-a fascinat și pe care am îndrăgit-o tare mult. Astăzi vă vorbesc despre Aleșii, de Veronica Roth. Un alt roman excepțional care mi-a plăcut tare mult. De fiecare dată autoarea reușește să aducă subiecte noi, interesante și captivante.

Titlu: Aleșii

Autor: Veronica Roth

Editura: Corint

An apariție: 2021

Număr de pagini: 496

În urmă cu 15 ani o forță malefică făcea ravagii în întreaga America de Nord, distrugând sute de orașe și curmând mii de vieți. Totul era în haos, însă o profeție le aduce speranța. Cinci adolescenți sunt aleși de profeție pentru a nimici forța malefică. Ei sunt aleși și găsiți după anumite criterii oferite de profeție, sunt antrenați și pregătiți pentru lupa cu Întunecatul. După mai multe lupte cei cinci adolescenți reușesc să-l învingă pe Întunecat.

Au trecut 10 ani de la victoria asupra Întunecatului, iar viețile tuturor au revenit la normal. Însă viețile celor cinci aleși diferă oarecum de cele ale oamenilor obișnuiți. Și ei au revenit cât de cât la viața normală, mai puțin Sloane. Dintre cei cinci ea este singura care nu reușește să treacă peste ce s-a întâmplat în urmă cu 10 ani. Cei apropiați sunt de părere că totul se datorează unei tulburări de stres posttraumatic, însă ei nu știu ce secrete teribile ascunde Sloane.

Cei cinci tineri se reîntâlnesc după 10 ani celebrând victoria cu un monument închinat celor care au murit. Tot atunci sunt chemați de către conducere să vadă câteva întâmplări ciudate apărute recent. După câteva zile unul dintre tinerii aleși moare în mod ciudat. Toți sunt răvășiți de moartea prietenului lor, însă Sloane este cea care se ocupă de toate pregătirile pentru înmormântare.

Pentru că erau foarte apropiați încă de pe vremea când luptau pentru a-l învinge pe Întunecat, ei știau că prietenul lor voia să fie incinerat și să-i fie împrăștiată cenușa pe un loc unde avusese loc o Secătuire a Întunecatului. De aceea îi respectă dorința și fac întocmai. Însă chiar la împrăștierea cenușii Sloane, Matt și Esther se trezesc într-o altă dimensiune a lumii. Cum au ajuns acolo nici ei nu știu, dar ce îi așteaptă acolo este cu adevărat înspăimântător. Sunt nevoiți să lupte din nou cu o versiune a Întunecatului? Vor reuși să supraviețuiască sau ambele lumi vor fi distruse?

1 thought on “Aleșii, de Veronica Roth – recenzie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares