Destinul unei vrăjitoare de Nicholas Bowling – recenzie


Bine ați venit sau revenit, pe blogul meu!
De multă vreme nu am mai citit o carte de sine stătătoare. M-am axat mai mult pe trilogii sau serii. Seriile, în general, le prefer pentru că povestea poate fi mult mai elaborată, intriga mai complexă și personajele mai bine creionate. Însă, când simt nevoia de o pauză de la astfel de lecturi neapărat aleg ceva ca Destinul unei vrăjitoare de Nicholas Bowling. Este o lectura ușoară și cu o poveste destul de interesantă. O găsiți pe Libris.ro în categoria Fantasy la un preț accesibil.

De câteva zile plouă continuu, nici nu îmi vine să cred că e vară. La cum e vremea tind să cred că a venit toamna. Sper să-și revină vremea cât mai repede, însă până atuni mă bucur că am timp de lectură. Dacă și la voi e aceeași vreme ploioasă ca la mine, vă recomand cartea Destinul unei vrăjitoare . Această carte se integrează perfect în peisaj de afară. Știți ce urmează, nu? Ați ghicit: astăzi avem o nouă recenzie de carte.

Titlu: Destinul unei vrăjitoare

Autor: Nicholas Bowling

Editura: Rao

An apariție: 2020

Număr de pagini: 256

Destinul unei vrăjitoare

Alyce este o tânără vrăjitoare sau mai bine zis o copilă, a cărei viață se schimbă radical după ce niște vânători de vrăjitoare îi ucid mama. Ea este nevoită să fugă și să caute ajutor la o persoana pe care nici nu o cunoaște. Tot ce știe este că trebuie să ajungă la Londra și să caute într-un anume loc pentru a-i da scrisoarea de la mama ei. Va reuși ea să găsească așa ușor acea persoană? Chiar va fi de încredere și o va ajuta?

Din nefericire, biata Alyce ajunge să fie închisă într-un spital din Londra. Iar aici viața ei devine un adevărat coșmar: este bătută, chinuită și înfometată. Nu s-ar zice că are parte de un tratament adecvat pentru a se vindeca. Cu toate astea reușește să supraviețuiască, singura ei alinare este că trebuie să ajungă la persoana care îi va oferi ajutor. Însă după mai multe zile apar niște vizitatori necunoscuți care cer să o ia din acel loc.

Nimic nu o împiedică să scape înainte de a fi capturată de persoanele necunoscute. Sigur că sunt alți vânători de vrăjitoare, Alyce, evadează și din nou rămâne pe drumuri fără niciun sprijin. Dar, Dumnezeu este alături de ea și găsește adăpost la un han, însă singurul ei scop este să îl găsească pe viitorul ei protector.

Să nu aveți impresia că romanul este despre fuga vrăjitoarei de la un adăpost la altul, ci este mult mai complex. Alyce este numai pionul principal dintr-o mare intrigă, este ,,premiul,, pentru care se luptă două femei foarte puternice. Toată această urmărire a fetei are scopul de a dejuca alte jocuri politice mult mai periculoase dintre regina Elisabeta I și Mary, regina Scoției.

Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares