Ultimul voiaj al lui Poe Blythe de Ally Condie – recenzie

Bine ați venit sau revenit, pe blogul meu!
O nouă zi, o nouă recenzie de carte. În ultimul timp m-am axat tot mai mult pe recenziile de cărți. Îmi place foarte mult să citesc, însă mă urnesc mai greu să scriu recenziile. Mai am câteva cărți citite, dar la care încă nu am reușit să le fac recenziile. Sper să mă organizez mai bine și să scriu despre toate. până una alta, astăzi vreau să vă povestesc despre ultima carte citită de la Editura Corint, Ultimul voiaj al lui Poe Blythe de Ally Condie. Sinceră să fiu nu știu să vă spun dacă este un volum de sine stătător sau face parte dintr-o serie. Eu aș tinde să cred că a fost un roman și atât, dar pe internet am văzut că cineva spunea că este un prim volum dintr-o serie. Rămâne de văzut.

Ultimul voiaj al lui Poe Blythe este o lectură ușoară și plăcută. Mă așteptam să fie un roman fantasy, dar nu, este unul de aventură. Sau cel puțin așa l-am perceput eu. Deși nu are o intrigă extrem de complexă, acțiunea te ține în priză până la ultima pagină. Mi-ar fi plăcut ca autoarea să dezvolte mai mult unele dintre detalii și acțiunea să fie mai intensă, nu atât de alertă. Parcă prea repede se trecea peste unele momente și lăsate așa în fir de păr, ca apoi să se reintre abrupt în altele. Cu toate astea mi-a plăcut cartea și o recomand celor dornici de a ieși din rutina genului de lectură pe care îl preferă de obicei.

Titlu: Ultimul voiaj al lui Poe Blythe

Autor: Ally Condie

Editura: Corint

An apariție: 2021

Număr de pagini: 304

În voiajul minier la care a luat parte Poe Blythe totul s-a terminat prost. Bărbatul iubit, cu care își făcuse planuri de viitor, este ucis de către bandiți și nava este distrusă. Echipajul rămas se întoarce la Avanpost înfrânt și fără pic de aur. Singurul scop al lui Poe este să blindeze nava rămasă atât de bine încât bandiții să nu mai aibă vreodată curaj să atace echipajele în timpul voiajelor pe râu.

Poe Blythe ia parte la un nou voiaj, dar de data asta în postura de căpitan al navei. Însă pe Poe nu o interesează atât de mult extragerea aurului, ci să-i nimicească pe bandiții care i-au ucis iubitul. Cu toate astea ea se pregătește astfel încât să cunoască fiecare membru al echipajului pe care îl conduce. Nu este ușor să fi tânără, să fi căpitan și mai ales să te faci ascultată, dar Poe reușește. O are aproape pe o altă fată cu care a fost în voiajul anterior și se înțeleg foarte bine. Se cunosc una pe cealaltă și sunt oarecum prietene.

Când lucrurile par a se așeza și a fi un voiaj liniștit, apar câteva ciudățenii care o fac pe Poe să creadă că există un trădător pe navă. Nu știe cine ar putea fi trădătorul, dar hotărăște să ia atitudine pentru a-l descoperi, însă, chiar atunci bandiții atacă nava. Cum au reușit bandiții să treacă de complexul blindaj creat de Poe pentru navă? Cine este trădătorul? Ce va alege Poe: să se salveze părăsind nava sau să lupte cu bandiții alături de echipajul ei? Acesta este ultimul voiaj al lui Poe Blythe?

Finalul a fost peste așteptările mele, pentru că autoarea a schimbat lucrurile în ultimele momente. Nu știu, dacă ăsta a fost finalul prevăzut de ea sau a fost ceva de moment, însă mi-a plăcut. Tot în final am descoperit și misiunea Avanpostului și pentru ce adunau atâta aur din albia râurilor.

Vă recomand să citiți de la Corinteens și Un blestem sumbru și nimicitor de Brigid Kemmerer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares