Nici o picătură de băut de Mindy McGinnis / recenzie

Bine ați venit sau revenit pe blogul meu!
Astăzi avem o nouă recenzie de carte. Cred că zilnic o să avem astfel de recenzii la câte cărți am citit și câte mai stau cumințele și își așteaptă rândul. Nici o picătură de băut de Mindy McGinnis o găsiți la Editura Corint. Este o carte ușoară care se lecturează rapid, dar cu o poveste impresionantă și dură.

Nici o picătură de băut este o distopie cu multe învățăminte dure. O lume în care apă stârnește o adevărată luptă pentru supraviețuire. Nimic nu este mai important decât să îți aperi apa de băut, totul cade pe locul doi și cu greutate umanitatea își mai arată fața.

Titlu: Nici o picătură de băut

Autor: Mindy McGinnis

Editura: Leda Edge

Aparitie: 2019

Nr de pagini: 270

Mindy McGinnis ne prezintă o lume sumbră și extrem de dură. O perspectivă înfricoșătoare pentru un viitor în care omenirea este lipsită de apă potabilă. Da, asta chiar ar fi Apocalipsa pentru oameni. Acțiunea are loc într-o zonă rurală, retrasă , unde își are casa Lynn și mama ei. Cele două stau izolate, iar singurul lor scop este să păzească heleșteul, singura lor sursă de apă potabilă. Acest fapt este o adevărată luptă de supraviețuire și oricine se apropie este ucis fără a sta la discuții.

Lynn este o copilă de numai 16 ani, dar gândește și ucide cu sânge rece orice intrus, la fel ca mama ei. O copilărie tristă și dură, asta a avut Lynn. Despre tatăl ei nu știe nimic pentru că acesta a părăsit-o pe mama ei încă dinainte de a se naște ea. Mama o iubește, dar singurele învățăminte sunt despre cum să supraviețuiască, să apere și să purifice apa de băut.

Din nefericire mama ei moare, iar Lynn se trezește singură în mijlocul pustiului. Cu toate astea, deși mă așteptam să se pună pe bocit, ea se poartă ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Trece cu greu peste pierderea mamei și se învinovățește constant pentru moartea ei, dar își revine pentru a păzi heleșteul.

O dată cu apariția vecinului, pe care îl cunoștea doar prin luneta puștii, lucrurile încep să se schimbe. Iar vizita pe care o face pe malul râului îi întoarce toată viața la 360 garde. Oare Lynn chiar era atât de sălbatică și ruptă de realitatea din afara casei ei? Va reuși Lynn să supraviețuiască iernii ce se apropie și intrușilor care vor apă de băut din heleșteul ei?

Nici o picătură de băut de Mindy McGinnis ne învață ce înseamnă lupta pentru supraviețuire atunci când apa potabilă este pe cale de dispariție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares