Un strop de întuneric ( Hades X Persefona,vol.I) de Scarlett St. Clair / recenzie


Bine ați venit sau revenit pe blogul meu!
După o perioadă aglomerată am reușit să revin cât de cât la normalitate. Am lipsit o perioadă dein activitățile din online, dar promot să mă revanșez. Nu am mai avut timp de scris, dar am citit destul de mult. Am programate foarte multe articole pentru următoarea perioadă și încep cu o recenzie de carte. Un strop de întuneric, primul volum din seria Hades x Persefona de Scarlett St. Clair este o carte absolut genială. Am citit-o rapid și apoi am oftat că nu aveam continuarea poveștii. Sper din suflet să fie traduse cât mai repede și la noi următoarele volume.

Cu acest prim volum Scarlett St. Clair m-a fermecat iremediabil. Abia aștept să apară următoarele volume ale seriei. Am citit multe cărți și foarte multe îmi sunt dragi, iar Un strop de întuneric este printre preferatele mele. Dintotdeauna am fost fascinată de orice carte cu și despre mitologia greacă. Acum povestea lui Hades și a Persefonei a fost ridicată la un alt nivel. Câtă imaginație poate să aibă autoarea, Doamne, m-am îndrăgostit de fiecare personaj în parte. Un subiect captivant și fascinant transformat într-o poveste incredibilă.

Titlu: Un strop de întuneric

Seria: Hades x Persefona, vol. 1

Autor: Scarlett St. Clair

Editura: Leda Edge

Aparitie: 2021

Nr. de pagini: 384

Categorie: Fantasy

Nu pot să mă hotărăsc cum să fac această recenzie, să vă dau spoilere sau nu? Îmi este destul de dificil să redau în scris toate emoțiile pe care le-am trăit în timpul lecturii. Nici nu știu cu ce să încep și cu ce să termin. Tind să cred că toată lumea a auzit sau citit mitologia greacă. Una dintre preferatele mele este povestea zeului Hades și a zeiței Persefona, iar autoarea a creionat povestea lor după tiparele societății moderne. Astfel a reușit să aducă noutăți în povestea originală făcând-o mult mai captivantă și interesantă pentru cititorii de azi.

Persefona este Zeița Primăverii însă din motive necunoscute ei, nu are abilitățile necesare pentru a oferi viață pământului. Din contră, veștejește orice plantă, de aceea preferă să ducă o viață simplă de muritoare pe Pământ. Ea este foarte atentă la orice mișcare pe care o face pentru că mama ei o supraveghează și orice mică greșeală îi poate lua traiul de studentă, aducând-o din nou alături de mama ei. Însă se pare că o mică distracție într-un club de noapte îi va schimba viața pentru totdeauna.

Hades este Zeul Morții, dar în această poveste el își duce viața mai mult pe Pământ decât în Infern. Afacerile pe care le face cu muritorii îi aduc un prestigiu de temut. Să vă spun că îl ado pentru fiecare cuvințel pe care îl spune sau în situațiile în care o va pune pe Persefona? Da, este un personaj tare, tare interesant și care totodată capabil de sentimente la care nu mă așteptam. Împreună cu Persefona aduc romanul la un alt nivel.

Sper din tot sufletul să apară cât mai curând și următoarele volume din serie, însă până atunci sigur o voi reciti de câteva ori. Este cel mai bun roman citit pe anul acesta. Vă recomand cu toată inima să lecturați acest roman, sunt convinsă că o să vă îndrăgostiți de personaje și de poveste. O găsiți la Editura Corint la un preț foarte bun.

Lectură plăcută!

1 thought on “Un strop de întuneric ( Hades X Persefona,vol.I) de Scarlett St. Clair / recenzie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares