Cum să scapi de punctele negre

Bine ați venit sau revenit pe blogul meu!
Astăzi o să dezbat un pic problema punctelor negre. Aceasta este o problemă cu care ne confruntăm majoritatea dintre noi, chiar dacă suntem adulți. Problema punctelor negre este una destul de serioasă și trebuie să fim foarte atenți la cum alegem să îndepărtăm punctele negre. Întotdeauna trebuie să avem o rutină de îngrijire corectă și cu produse corespunzătoare tipului de piele pe care îl avem. În caz contrar nu facem decât să agravăm problema în loc să o eliminăm.

Ce sunt punctele negre și de ce apar?

Punctele negre au aspectul unor umflături mici și închise la culoare, dar ele sunt de fapt o formă ușoară de acnee. Acestea apar din cauza blocării porilor cu celule moarte si sebum, de aceea tenul trebuie să fie mereu curat și îngrijit corespunzător.

Pașii pe care trebuie să îi urmăm pentru eliminarea punctelor negre?

Da, trebuie să respectăm câțiva pași pentru a elimina punctele negre. În primul rând curățarea tenului, atât dimineața cât și seara. Prin curățare se elimină bacteriile moarte, sebumul și orice alte impurități depuse pe ten. După curățare este importantă și exfolierea tenului, aceasta nu se face zilnic, ci de 2-3 ori pe săptămână. Nici să exagerăm cu exfolierea pentru că mai rău ne facem. Exfolierea are rolul de a îndepărta în profunzime impuritățile din pori.

După curățare și exfoliere este important să aplicăm o mască pentru punctele negre. La fel, aceasta se aplică de 2-3 ori pe săptămână. Iar, la final, aplicăm o cremă cu retinoizi care are rolul de a reface bariera hidrolipidică a pielii. Nu e atât de dificil, nu? Eu mai folosesc și plasturi pentru acnee, pe nas și bărbie.

Ați încercat ustensila pentru îndepăratarea punctelor negre?

Pe mine mă tentează foarte mult să încerc o ustensilă pentru îndepărtarea punctelor negre , pare foarte ușor de utilizat și este și accesibilă la preț din câte observ. Dacă ați folosit v-aș ruga să îmi spuneți cum vi se pare această ustensilă și dacă ați fost mulțumițe.

Voi ce produse alegeți pentru a îndepărata punctele negre?

1 thought on “Cum să scapi de punctele negre

  1. Este foarte important sa alegem produsele potrivite pentru a da noi mereu un plus de grija pielii. Recomand produsele special concepute pentru a curata si indeparta punctele negre, deoarece acestea sunt delicate si au un PH corespunzator starii pielii. De asemenea, e bine sa alegem produse ce contin antibacterial si antioxidanti, care sunt foarte eficace pentru prevenirea aparitiei punctelor negre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares