Chifle catelusi

Am facut si eu cateva chifle catelusi,nu prea mi-au iesit asa frumosi…dar au fost foarte gustosi si nici nu am mai apucat sa facem sendwich-uri cu ei ca s-au papat calzi ­čÖé Pana data viitoare cand imi vor iesi mai frumosi va las reteta ­čÖé

-600g faina,  
-340ml lapte,
–  1 ou,  
-100ml ulei,  
-1 plic drojdie uscata Dr.Oetker,(7g), 
– 1 lingura de zahar brun,  
-1 lingurita de sare,
–  putin kaizer  
-1 ou pentru uns.
 Pune intr-un castron faina amestecata cu drojdia uscata, sarea si zaharul.  Toarna la mijloc laptele, uleiul si oul batut. 
Framanta energic pana ce obtii un aluat bine legat. Acopera-l cu un servet si lasa-l la dospit o ora, la loc cald.
 Dupa ce a crescut, mai framanta-l un pic, apoi imparte-l in doua bile egale. Dintr-o bila, fa alte trei. Cantareste-le, ca sa fie la fel.
Ia o bila de aluat si aplatizeaz-o cu podul palmei. 
 Cu un cutit ascutit faceti doua taieturi oblice de sus in jos: una in dreapta si una in stanga. Acestea vor fi urechile.
Normal trebuiau pentru ochi si nas masline negre,dar n-am avut asa ca am inlocuit cu kaizer,am taiat rotund bucatelele si le-am asezat pe catelus.
 Se pensuleaza cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
Pofta buna!

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicat─â.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares