Un zambet frumos este un zambet sanatos

Probleme cu dantura nu prea am avut, vreo 2-3 masele care au avut carii dar le-am tratat si problemele au disparut.Desi, va spun sincer la inceput si mie mi-a fost teama sa merg la stomatolog. Dar, nici nu voiam sa-mi imaginez ca nu voi mai putea vorbi si zambi din cauza dintilor stricati sau si, mai rau, lipsa. Pentru zambetul meu frumos am invins teama si am mers la stomatolog.

In schimb, dantura sotului meu arata de parca a luat parte la al doilea razboi mondial. Si, nu glumesc. Cand il supara vreo masea, lua cateva zile pastile pentru dureri si apoi la dentist, o scotea. Acum, dupa cativa ani si-a dat seama ca de fapt, nu proceda corect, ar fi trebuit sa trateze si nu sa scoata maselele, dar …. vorba aceea ,, Da-I Doamne omului mintea cea de pe urma,,. De cateva zile, au inceput iarasi durerile de masele, de data asta, nu l-am mai lasat sa faca ce stia el. 

Impreuna am mers la Ivory- Clinica Dentfix pentru un control mai amanuntit si sa vedem ce se poate face pentru refacerea danturii. Din cauza celor 3 masele si 2 dinti lipsa va avea nevoie de implant dentar cat mai repede pentru a nu ii afecta si ceilalti dinti si masele. A fost mai dificil sa-l convinga doctorul pe sotul meu ca are nevoie de aceste implanturi.Acesta i-a recomandat un implant dentar de titan pentru ca acestea sunt usoare, rezistente si biocompatibile. 

Implantul dentar are avantajul de a stopa pierderea de masa osoasa, ne-compromiterea dintilor invecinati pentru ca nu mai este nevoie ca acestia sa fie folositi ca suport pentru dintii artificiali. Aceste implanturi sunt foarte rezistente si daca sunt ingrijite corespunzator pot tine toata viata si pe termen lung acestea sunt mai confortabile decat o eventuala proteza traditionala. Cel mai repede se pare ca l-a convins partea cu proteza, acest lucru ii displace total: sa poarte proteza. 
Dupa ce s-a convins ca este neaparat nevoie si-a facut programare si peste 2 saptamani mergem impreuna sa puna primul implant dentar.


Si daca tot o sa merg cu el, mi-am facut si eu programare pentru curatare profesionala a dintilor ( detartraj si periaj).

Aveti grija de sanatatea danturii si nu neglijati micile probleme care in timp vor deveni majore.
Un zambet frumos este un zambet sanatos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares