Pe vremea mea….

Pe vremea mea….. parca, nici nu-mi vine sa cred ca spun asta. Dar, pe vremea cand eram copil iar tatal meu lucra, intotdeauna de Craciun ne-a aducea ditamai punga de cadouri de la Mos Craciun/Gerila, oferita de firma unde lucra ( firma, e prea mult spus, era institutie de stat unde muncea ca tractorist, fermă).
In punga cu cadouri aveam intotdeauna multe dulciuri, portocale, o jucarie si ceva de imbracat. Pentru ca eram 4 frati: 3 baieti si o fata, aveam mari emotii si era o distractie totala la desfacerea cadourilor. Dar asta era pe vremea raposatului Ceausescu, apoi dupa inlaturarea lui s-a mai dat vreo 2 ani si apoi gata. 
Apoi dupa un timp primeam o punguta cu cateva ceva in ea de la primarie, dar primeam.

Parca, imi pare rau ca am crescut, si mai rau imi pare pentru copilul meu care nu stie de aceste mici bucurii. E drept ca si noi primeam de la parinti cadouri de Mos Craciun dar cele aduse de la serviciul tatalui erau mai atragatoare.

In ziua de azi, rar parintii care au servicii iar de la primarii primesc, uneori, numai cei aflati la gradinita. Dar ceilalti copii care nu sunt la gradinita de ce nu primesc acasa? Nu sunt bani, nu? dar bine ca sunt in campaniile electorale pentru a oferi ,, cadou-mita,, pentru a-si asigura voturile.

1 thought on “Pe vremea mea….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares