Tortul 2015

Anul acesta nu prea am avut timp sa postez retetele mele preferate, din lipsa timpului dar si din prea multa comoditate. Acest tort l-am pregatit pentru revelionul 2014-2015 si a fost delicios. Mai jos o sa va las si reteta.

Pentru blat avem nevoie de:
– 10 oua
– 2 cani zahar
– 2 cani faina
– 10 linguri ulei
– 1 plic praf de copt

Am renuntat la ideea baterii albusurilor separat, tot la fel de pufos si bun iese blatul chiar daca batem ouale intregi.
Deci, batem ouale intregi ( fara coaja , bineinteles) impreuna cu zaharul, dar zaharul il punem treptat nu tot odata. Batem bine , adaugam uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt.
Tapam o tava (cu ulei si faina ) si punem blatul, dam la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii. Stiti, care este ,nu? Daca bagam o scobitoare si cand o scoatem ramane curata inseamna ca este facut. Dar, NU dechideti usa cuptorului in primele 20 minute, altfel se va lasa blatul.
Cand e gata il punem la racit.

Pentru crema:
– 2 plicuri crema de ciocolata
– 500 ml lapte

Batem bine praful de ciocolata cu laptele pana se face o crema destul de consisitenta. Urmati pasii inscrisi pe ambalajul plicului de crema de ciocolata. O lasam la frigider pana montam tortul.

Pentru decorul cu frisca am folosit o cutie de 500 ml de frisca lichida. 

Asambalam tortul si ornam cu frisca dupa imaginatia fiecaruia.

Sa aveti pofta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares