Anul acesta nu prea am avut timp sa postez retetele mele preferate, din lipsa timpului dar si din prea multa comoditate. Acest tort l-am pregatit pentru revelionul 2014-2015 si a fost delicios. Mai jos o sa va las si reteta.
Pentru blat avem nevoie de:
– 10 oua
– 2 cani zahar
– 2 cani faina
– 10 linguri ulei
– 1 plic praf de copt
Am renuntat la ideea baterii albusurilor separat, tot la fel de pufos si bun iese blatul chiar daca batem ouale intregi.
Deci, batem ouale intregi ( fara coaja , bineinteles) impreuna cu zaharul, dar zaharul il punem treptat nu tot odata. Batem bine , adaugam uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt.
Tapam o tava (cu ulei si faina ) si punem blatul, dam la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii. Stiti, care este ,nu? Daca bagam o scobitoare si cand o scoatem ramane curata inseamna ca este facut. Dar, NU dechideti usa cuptorului in primele 20 minute, altfel se va lasa blatul.
Cand e gata il punem la racit.
Pentru crema:
– 2 plicuri crema de ciocolata
– 500 ml lapte
Batem bine praful de ciocolata cu laptele pana se face o crema destul de consisitenta. Urmati pasii inscrisi pe ambalajul plicului de crema de ciocolata. O lasam la frigider pana montam tortul.
Pentru decorul cu frisca am folosit o cutie de 500 ml de frisca lichida.
Asambalam tortul si ornam cu frisca dupa imaginatia fiecaruia.
Sa aveti pofta!