Astazi, am pregatit pandispan pufos cu cacao, o reteta simpla, usor de preparat si pe placul intregii familii.
Avem nevoie de :
– 10 oua
-10 linguri ulei
– 2 cani zahar
– 2cani faina
– 1 praf de copt
– 1 lingura cacao
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul pana devine o bezea. Adaugam unul cate unul galbenusurile si mixam bine, dupa care adaugam uleiul.
La final adaugam faina amestecata cu praful de copt. Luam 4-5 linguri din compozitie si adaugam cacao in ea.
Ungem formele cu ulei si apoi tapam cu faina si punem compozitia galbena, deasupra punem cu lingura compozitia cu cacao in zig-zag.
Dam la cuptor pentru 40-45 minute la foc potrivit. Depinde de cuptorul fiecaruia. Dar cel mai important e sa nu deschideti usa cuptorului in primele 20 minute( sa nu se lase).
Se scoate si se lasa la racit pe coaste, pentru a nu se lasa.
Pofta buna!
Si eu fac pandispan dar pun neaparat si nuci. Acum fac mai rar ,cand ma roaga baiatul meu, ca eu…!