Chiftelute de dovlecel si porumb

Este sezonul dovleceilor dar nu prea ma ,,bat,, cu ei. Sotului ii plac foarte mult, in aproape orice combinatie, mai putin, chiftelute. Astazi, am dat peste 1 dovlecel ramas in frigider si m-am gandit sa fac ceva din el. Am incercat o reteta proprie, am reinventat-o putin :))) . Si, surprinzator au iesit delicioase, ma declar fan chiftelute din dovlecel si porumb. Sa va las si reteta, dar, ca de obicei, nu am cantitati exacte, mai ,,dupa ureche,, :))).

– 1 dovlecel 
– 1 cartof
– 2 felii telemea
– 1 ou
– 1 catel usturoi
– 2 linguri porumb Sun Food
– marar
– 1 lingurita condimente pentru sarmale
– piper
– un praf de boia dulce
– 2 linguri de faina

Dupa ce spalam bine dovlecelul si caroful ii dam pe razatoare si ii scurgem bine de apa lasata. Telemeaua se da pe razatoare sau framantata.
Punem toate ingredientele intr-un castron si amestecam bine. Facem din aceasta compozitie turtite nu foarte groase si
 prajim chiftelutele intr-o tigaie cu ulei. 
Servim ca atare sau cu sos. 
Noi nu am mai avut timp de sos ca au disparut imediat din farfurie. 
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares