Boilere electrice

Astazi, o sa va povestesc, despre boilerele electrice. Cum ne ajuta aceste boilere electrice si ce avantaje avem daca le achizitionam. Pentru ca stau la tara nu avem apa calda si atunci trebuie sa ma gandesc la o alternativa convenabila de a avea apa calda, in permanenta, la bucatarie. Asa, am ajuns sa caut o solutie convenabila si am descoperit avantajele folosirii unor astfel de boilere. Nu va ganditi ca am sarit imediat la unu, ci am cautat informatii care sa ma ajute, sa iau, cea mai buna decizie. 

Sa vedem ce sunt boilerele electrice si cum sa luam pe cel potrivit pentru casa noastra:

Boilerele electrice sunt aparate destinate incalzirii apei menajere. Acestea iau forma unor rezervoare, confectionate din otel sau otel aliat, in care este stocata apa incalzita, provenind din instalatia de apa rece a locuintei.
Acestea beneficiaza de o captuseala izolanta protejand aparatele in timpul iernii. Boilerele electrice incalzesc si mentin apa la o temperatura anume, folosind un element de incalzire si un termostat, totul in conditiile unui consum redus de energie electrica.

 Apa calda provenita de la boilerele electrice poate fi folosita si in alte incaperi decat cea in care se afla montat boilerul electric datorita presiunii. Principiul de functionare este cel al presiunii: in rezervor exista o presiune permanenta de apa care , provenind din instalatia de apa rece, se scurge prin partea superioara la deschiderea robinetului de apa calda. 

Atunci cand ne gandim sa cumparam un boiler electric trebuie sa avem in vedere mai multe aspecte ale acestuia dar si a nevoilor noastre. Eu, spre exemplu, mi-am luat pentru a  avea apa calda la bucatarie, nu consum o cantitate foarte mare de apa, de aceea, am ales un  boiler 10 litri , mai exact, un boiler electric Lenov.
Asa cum va spuneam, trebuie sa tinem cont de cateva aspecte, in functie de necesitatile familiei:
– capacitatea de stocare a apei. Capacitatea de stocare a apei este foarte importanta pentru ca in functie de consumul apei trebuie sa avem un rezervor potrivit, nu putem lua un boiler electric de 10 l daca vrem sa-l folosim la baie,nu? De aceea, este important sa alegeti boilerul potrivit.
– puterea boilerului,
– temperatura de lucru maxima,
– presiunea de lucru maxima,
– marca. De cele mai multe ori cumparand de la marci cunoscute nu avem surprize neplacute, desi au fost si cazuri.
– tipul montarii ( verticala sau orizontala). Asta depinde de zona in care vreti sa-l amplasati si de spatiul de care beneficiati.
– pret. Pretul este important si el, desi de cele mai multe ori , nu ce este foarte scump este si bun,nu? 

Ce spuneti? V-am convins de beneficiile unui boiler electric sau nu? Sa faceti cele mai bune alegeri si apa calda sa aveti din belsug.

2 thoughts on “Boilere electrice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares