Astazi, am pregatit cornulete cu magiun de prune Topoloveni. Au iesit delicioase si merg perfect dimineata alaturi de cafeluta, dar si peste zi ca si gustarica dulce.
Reteta :
– 500 gr untura,
– 250 gr zahar
– 100 gr zahar pudra,
– 250 ml bors,
– 1 kg faina,
– 1 cub drojdie,
– 2 oua,
– 1 praf de sare,
– magiun de prune Topoloveni.
Punem faina intr-un castron mare si facem o gropita in mijloc unde adaugam: untura, ouale, zaharul, borsul si drojdia dizolvata inainte in putina apacalduta.
Framantam un aluat bun de intins foi si lasam 30 min sa se odihneasca.
Intindem foi subtiri si taiem triunghiuri unde asezam cate putin magiun de prune Topoloveni. Rulam si asezam in tava unsa cu ulei si coacem aprox. 30 minute.
Dam prin zahar pudra dupa racire.
Pofta buna!
pai maine nu fac si eu? oricum, magiunul asta e bun cu orice
Yammy ce bun,cornulete cu magiun,nu am mai mancat de mult ,bunica le facea foarte bune,dar e batrana acum si nu mai poate face …multumim de reteta
wow,arata atat de bine ca mi-ai facut pofta ,iar magiunul este preferatul meu cu ceai sau cafea pe biscuitei,
yammmi.umplutura face deliciul cornuletelor.
Vreau si eu!!!Am facut si eu , copii mei adora prajiturile de casa.