Școala s-a terminat… pe veci! (Maximum Ride, vol. 2) de James Patterson

Luna trecută am primit cartea Școala s-a terminat…pe veci! (Maxim Ride, vol. 2) de James Patterson. Volumul 1 nu  l-am citit pentru ca nu a fost pe stoc la Editura Corint , așa că a trebuit să citesc câteva recenzii pe internet. Am încercat să citesc cartea in format PDF, ca să am o idee despre ce se întâmpla în primul volum, dar nu am reușit. Cărțile în fomat electronic nu-s pe placul meu, când citesc o carte trebuie să-i simt mirosul de hârtie și să-i frunzăresc paginile. În fine, trecând peste asta, Școala s-a terminat… pe veci! (Maximum Ride, vol. 2) de James Patterson a fost o adevărată surpriză plăcută pentru mine. Deși, personajele cărții sunt numai niște copiii și experimentele prin care au trecut sunt diferite, gândul mi-a fugit la seria LUX  si la seria Îngeri Căzuți.

Școala s-a terminat… pe veci! (Maximum Ride, vol. 2) de James Patterson

 

 

Titlu: Școala s-a terminat…pe veci! (Maxim Ride, vol. 2)

Autor: James Patterson

Editura: Corint

An apariție: 2012

Traducere: Silviu Genescu

Număr de pagini: 448

 

 

 

După ce au reușit să scape de Eliminatori, cei șase copii-pasăre se îndreaptă către Washington, DC, în căutare părinților naturali. Nu trece mai mult de 24 ore de când zburau că îi ajung din urmă Eliminatorii cu aripi. La început cei șase par răvășiți când văd că Eliminatorii care îi urmăresc pot să zboare. Lupta dintre ei este una aprigă, dar reușesc să-i pună pe fugă. După acest atac Fang este rănit grav și aceștia sunt nevoiți să accepte ajutorul oamenilor. Nevrând să-l piardă pe Fang, Max acceptă ca acesta să fie transportat la spital. Cum este și normal, doctorii își dau seama că Fang nu este un copil obișnuit. Înțelegând gravitatea rănilor și care îi sunt șansele de vindecare Max le spune adevărul despre ei, deși nu le spune adevărul complet.

Va trăi Fang?

Pentru ca Fang să poată fi operat de urgență Max îi donează sânge. După acest lucru își face apariția agenții FBI oferindu-le ajutorul. Încercările acestora de a scoate adevărul de la cei cinci copii-pasăre eșuează. În ajutorul lui vine Anne Walker care reușește să facă o înțelegere cu Max. După ce Fang își revine, spre surprinderea doctorilor, chiar a doua zi, mulțumită ADN-ului său recombinat, ceilalți se mută acasă la Anne. Max începe să aibă momente când privește în oglindă și se vede un Eliminator. Nu înțelege ce se întâmplă cu ea, dar il roagă pe Fang să aibă grijă de ceilalți, dacă ea pățește ceva. Ceea ce ei nu știu este că Elimiantorii sunt pe urmele lor și îi supraveghează chiar acasă la Anne.

Cei șase copii-pasăre se bucură de o viață care pare, aproape, normală. Anne le-a pregătit o surpriză de proporții. Aceasta i-a înscris la școală, de data asta, la o școală normală. Acasă la Anne simt că au un cămin adevărat, se bucură de activitățile casnice și merg la o școală normală. Își fac prieteni noi și chiar ies la întâlniri cu alți adolescenți de vârsta lor. Însă ei nu încetează să-și caute adevărații părinți, iar când îi descoperă pe adevărații părinți ai lui Iggi se simt norocoși. Iggy merge la familia lui, care îl primește cu brațele deschise. Însă nu totul este așa roz cum pare. Nu după mult timp Iggy revine la gașcă pentru că ai lui voiau să câștige bani de pe urma lui. Eliminatorii îi atacă din nou, iar copii-pasăre descoperă că au fost iar înșelați.

Cum va continua aventura celor șase copii-pasăre și cățelul lor?

Reușesc ei să fugă din nou sau sunt prinși?

Anne este de partea lor sau de partea dușmanului?

Ce planuri are Ari și de ce își dorește atît de mult să-i câștige simpatia tatălui său?

Vor reuși cei șase copii-pasăre să își găsească adevărații părinți?

Cum reușesc de fiecare dată Eliminatorii să-i găsească așa repede?

Există printre ei un trădător?

Va reuși Max să-și îmlinească destinul și să salveze Lumea?

Școala s-a terminat…pe veci! (Maximum Ride, vol. 2) de James Patterson este o lectura ușoară, captivantă și nouă, pentru mine. Din nou, recenziile de pe internet mă induceau în eroare. Am făcut bine că nu am ascultat de ele. Abia aștept să citesc seria completă. Merită citită.

Lectură plăcută!

 

 

13 thoughts on “Școala s-a terminat… pe veci! (Maximum Ride, vol. 2) de James Patterson

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares